Vágott virág helyett, ezt szeretnék a nők Valentin-napra

Vágott virág helyett, ezt szeretnék a nők Valentin-napra

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Vágott virág helyett, ezt szeretnék a nők Valentin-napra

Miért jobb a virágdoboz, mint a hagyományos vágott virág?

A hagyományos vágott virágok csodaszépek, de sajnos csak néhány napig. Éppen ezért már sok évvel ezelőtt a szárított virágok trendjében is megmutatkozott az a vágy, hogy hosszabb ideig élvezhessük a gyönyörű virágokat és a lenyűgöző csokrokat. A virágdobozok azonban a szárított virágoknál is sokkal többet ígérnek.

Hosszú időn keresztül minden nap frissen szedettnek tűnnek, és akár három év is eltelhet, mire egyáltalán fakulni kezdenek. 

Ami pedig a legjobb az egészben, hogy nem művirágokról van szó, hanem egy összetett tartósítási módszerről, amelynek köszönhetően időtállóvá válnak a virágok, aztán csinos rózsadobozokba kerülnek – a kalapdobozoktól egészen a szív alakú dobozokig. Anyák napjára, esküvőre, születésnapra, évfordulóra, vagy a most aktuális Valentin-napra is tökéletes választás, hiszen csodálatos eszköze lehet a szeretet kifejezésének.

Mitől olyan tartós?

Az időtálló rózsák ígérete talán túl jól is hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, pedig tényleg nagyszerű és létező találmány. A rózsákat kíméletes eljárással tartósítják. A rózsavizet eltávolítják a virágokról, és alkoholos glicerinnel helyettesítik.

A hozzá felhasznált vegyszerek általában teljesen ártalmatlanok, és az élelmiszer- valamint a kozmetikai iparban is gyakori összetevőknek számítanak.

A rózsák pigmentek segítségével nyerik el a ragyogó megjelenésüket, mivel a természetes színük a tartósítás során elveszik. Sajnos ez a természetes illatukra is igaz, de a legtöbb termék rózsaillattal permetezett, így körülbelül egy héten át finom aromát árasztanak. Ami szintén jó hír, hogy bár nem egészen az örökkévalóságig tartanak, de a kezdeti állapotukban akár három évig is gyönyörködhetünk.

Hogyan tudod gondozni?

A rózsák gondozása egyszerű, de óvatosan kell bánni velük, mivel a rózsaszirmok tartósítva is érzékenyek. A legjobb, ha árnyékos helyen, szobahőmérsékleten tartjuk őket, és gondoskodsz arról, hogy minél kevesebb természetes napfény érje őket, mert könnyen kifakulhatnak. Öntözni vagy bármiféle folyadékkal tisztogatni nem szabad, mert csökkentheted vele a tartósságuk idejét.

Persze egy idő után elkerülhetetlenül porosodni kezdenek a rózsák. Ekkor azonban a legjobb, amit tehetsz, ha hideg beálltáson óvatosan átfújatod őket egy hajszárítóval. Alternatív megoldásként bizonyos ajándékboltokban speciális kefék is beszerezhetőek, amelyekkel finoman eltávolíthatod a port a levelek közül, de egy teljesen tiszta sminkecset is ugyanolyan jól használható erre a célra.

Mire használhatod még?

Ezekben a gyönyörű, tartós virágdobozokban nemcsak az a jó, hogy remekül helyettesítenek egy csokor virágot, de dekortárgyként gyakorlatilag az otthonod bármely részét feldobhatod vele. Kerülhet a könyvespolcra, az előszobába, a fürdőszobába, vagy akár az étkezőasztalra is. A lényeg, hogy bárhová is teszed, érdemes az eredeti dobozában hagyni, hiszen a legtöbb gyártó eleve ügyel arra, hogy a dobozzal együtt is tökéletes legyen az összkép.

Hol szerezheted be?

Külföldön már rengeteg variáció elérhető az örök virágdobozokból. Az egyik legnépszerűbb a Paris en Rose névre keresztelt márka, de a Triple K és a Rosenlieb is nagyon kelendő. Ezeknek a márkáknak a szállítási ideje sajnos több nap vagy hét is lehet, de szerencsére már idehaza is több, szintén csodaszép lehetőség elérhető – például a The Roseland Companynál, az eMAG-on vagy a pepita.hu-n, amelyek még Valentin-napig is biztosan megérkeznek. 

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!