Kikapcsolódás / Utazás

Tátva maradt a szánk: ez a világ 10 legrejtélyesebb helyszíne

Tátva maradt a szánk: ez a világ 10 legrejtélyesebb helyszíne

Ezen kívül még számtalan elképesztő vidék vár arra, hogy felfedezd őket, és ha személyesen nem is utazod végig mindegyiket, most megismerkedhetsz a 10 legkülönösebb – és egyúttal legrejtélyesebb – hely történetével.

1/10 Racetrack Playa, Death Valley, Kalifornia

A Death Valley (vagyis magyarul Halál Völgye) Nemzeti Park rejtélyét már közel 100 éve próbálják megfejteni a tudósok.

Egy kutató és a felesége fedezte fel, hogy a szárazabb talajon megbújó kövek képesek saját maguktól mozogni és előre haladni a sivatagban.

Arra viszont még a mai napig sem jöttek rá, pontosan mi okozza ezt a különös jelenséget, noha rengeteg feltevés született már.

2011-ben például egy tudós csoport a kövek körül létrejövő jeget okolta, miszerint az kényszeríti őket mozgásra, sok látogató szerint viszont természetfeletti erők bújnak meg a háttérben.

2/10 Relampago del Catatumbo, Ologa, Venezuela

Venezuelában található egy olyan hely, amit hivatalosan is a világ legviharosabb területének neveztek ki.

A Maracaibo-tó sarkában évente megközelítőleg 200 olyan éjszaka van, amikor villámok lepik el a vidéket, májusban és októberben pedig kiemelkedően megugrik a számuk.

Néha előfordul, hogy egyetlen perc alatt több mint 25 villámlást figyelnek meg a látogatók, ami már csak azért is elképesztő, mert feleennyi csapást is kiemelkedőnek tartanak a szakértők.

A kirándulókat persze még a szélsőséges időjárási viszonyok sem tarthatják vissza; rengetegen utaznak ide csak azért, hogy egész éjjel figyeljék a villámok játékát.

3/10 Devil’s Sea, Csendes-óceán

A Bermuda háromszöget mindenki jól ismeri, de hallottál már az Ördög-tengerről?

Ez a különös hely a Csendes-óceán vidékén található meg, és legalább annyira rejtélyes, mint az Atlanti-óceánon található “párja”.

A más néven Sárkány háromszögnek nevezett terület bővelkedik megmagyarázhatatlan jelenségekben; rengetegen számoltak be mágneses anomáliákról, fényjátékokról és furcsa tárgyakról.

Sőt, akárcsak Bermudán, úgy itt is annyira gyakoriak az eltűnések, hogy még a japán halászok sem merik megközelíteni.

Emiatt több feltevéssel is előálltak az emberek: van, aki szerint ez egy párhuzamos univerzumba visz át, esetleg itt található Atlantisz, de többen vélik úgy, hogy vulkánikus tevékenységekben vesztek oda az eltűnt emberek.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást