Kikapcsolódás / Utazás

Tátva marad a szád: ez a világ 10 legrejtélyesebb helyszíne

Ezen kívül még számtalan elképesztő vidék vár arra, hogy felfedezd őket, és ha személyesen nem is utazod végig mindegyiket, most megismerkedhetsz a 10 legkülönösebb – és egyúttal legrejtélyesebb – hely történetével.

Racetrack Playa, Death Valley, Kalifornia

A Death Valley (vagyis magyarul Halál Völgye) Nemzeti Park rejtélyét már közel 100 éve próbálják megfejteni a tudósok.

Egy kutató és a felesége fedezte fel, hogy a szárazabb talajon megbújó kövek képesek saját maguktól mozogni és előre haladni a sivatagban.

Arra viszont még a mai napig sem jöttek rá, pontosan mi okozza ezt a különös jelenséget, noha rengeteg feltevés született már.

2011-ben például egy tudós csoport a kövek körül létrejövő jeget okolta, miszerint az kényszeríti őket mozgásra, sok látogató szerint viszont természetfeletti erők bújnak meg a háttérben.

Relampago del Catatumbo, Ologa, Venezuela

Venezuelában található egy olyan hely, amit hivatalosan is a világ legviharosabb területének neveztek ki.

A Maracaibo-tó sarkában évente megközelítőleg 200 olyan éjszaka van, amikor villámok lepik el a vidéket, májusban és októberben pedig kiemelkedően megugrik a számuk.

Néha előfordul, hogy egyetlen perc alatt több mint 25 villámlást figyelnek meg a látogatók, ami már csak azért is elképesztő, mert feleennyi csapást is kiemelkedőnek tartanak a szakértők.

A kirándulókat persze még a szélsőséges időjárási viszonyok sem tarthatják vissza; rengetegen utaznak ide csak azért, hogy egész éjjel figyeljék a villámok játékát.

Devil’s Sea, Csendes-óceán

A Bermuda háromszöget mindenki jól ismeri, de hallottál már az Ördög-tengerről?

Ez a különös hely a Csendes-óceán vidékén található meg, és legalább annyira rejtélyes, mint az Atlanti-óceánon található “párja”.

A más néven Sárkány háromszögnek nevezett terület bővelkedik megmagyarázhatatlan jelenségekben; rengetegen számoltak be mágneses anomáliákról, fényjátékokról és furcsa tárgyakról.

Sőt, akárcsak Bermudán, úgy itt is annyira gyakoriak az eltűnések, hogy még a japán halászok sem merik megközelíteni.

Emiatt több feltevéssel is előálltak az emberek: van, aki szerint ez egy párhuzamos univerzumba visz át, esetleg itt található Atlantisz, de többen vélik úgy, hogy vulkánikus tevékenységekben vesztek oda az eltűnt emberek.

Fly Ranch Geysers, Nevada, USA

Noha első ránézésre ez egy elképesztő természeti csodának látszik, valójában nem az.

Évekkel ezelőtt, egy emberi hibából keletkezett, miután egy olajkutat véletlenül nem zártak le megfelelően. Ennek pedig az lett a végeredménye, hogy az ásványok lerakódtak a talajra, és ezt a lélegzetelállító gejzírt hozták létre.

Méretét tekintve nem túl nagy, ugyanis mindössze másfél méter magasra nőtt meg, de folyamatos változásban van.

És hogy mitől ilyen vibráló, és különböző a színe? Nos, ez a melegkedvelő algáknak köszönhető, amik kifejezetten kellemes környezetet találtak maguknak a gejzír vízében.

Reed Flute Cave, Guangxi, China

Nem csak Kína, de a világ egyik legnépszerűbb helyének tartják a Reed Flute barlangot.

Létrejöttében kulcsfontosságú szerepet töltött be a jég, de amint átléped a bejáratot, a különös formák világában találhatod magad.

A kirándulók egy U-alakú útvonalat tudnak bejárni, ami tényleg bővelkedik a látnivalókban. A furcsa cseppkövek és a belőlük formálódott pillérek együttesen hozzák létre a világ legsokszínűbb természeti galériáját.

Elég csak egy pillantást vetned az ott készült fotókra, és máris kedvet kapsz egy barlangi túrához.

További 5 lélegzetelállító hely a következő oldalon. Lapozz egyet, ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást