Vehetsz fel embert arra, hogy lecserélje a gyereked pelenkáját: te fizetnél ezért?

Vehetsz fel embert arra, hogy lecserélje a gyereked pelenkáját: te fizetnél ezért?

Címlap / Életmód / Család / Vehetsz fel embert arra, hogy lecserélje a gyereked pelenkáját: te fizetnél ezért?

A Childcare.co.uk egy gyermekneveléssel foglalkozó weboldal, ami április elsejei tréfaként dobta be a pelenkacserélő szolgáltatás hírét. Az érdeklődés azonban akkora volt, hogy az ötlet tényleg megvalósul, így a briteknél hamarosan úgy rendelhetsz házhoz pelenkacserét, mint pizzát is.

Házhoz jön a segítség

Vannak áprilisi tréfák, amiket felkap az internet, de a házhoz rendelhető pelenkacserélő, a Nappy 999 gondolatát 400 ezer ember látta a közösségi oldalakon, a Childcare oldalát pedig elöntöttél az üzenetek, amikben szülők azt írták, ők tényleg szívesen látnának egy ilyen bizniszt.

„Ha nem egy áprilisi tréfa lenne, biztos, hogy egy vagyont költenék erre” – írta valaki.

„Határozottan fizetnék ezért egy hajnal hármas kaki esetében” – kommentelte egy másik felhasználó.

Richard Conway, a Childcare társalapítója pedig meglátta az üzleti lehetőséget a dologban, és úgy döntöttek, valóban elindítják a szolgáltatást, ha már ekkora rá az érdeklődés. Terveik szerint pelenkacserét úgy lehet majd rendelni, mint Ubert, azaz a telefonon keresztültudjuk a hozzánk legközelebb lévő „szolgáltatót” elérni, egy pelus lecserélése pedig 5 fontba (körülbelül 1800 forint) kerül majd.

Kérdés persze, hogy hány szülő gondolta komolyan, hogy tényleg fizetne azért, hogy más végezze el helyette a piszkos munkát, és hányan voltak azok, akik a viccre reagálva maguk is viccből írták, hogy egy-egy kiadósabb peluscsere erejéig szívesen adnák át valaki másnak utódjukat.

Vannak, akiknek jó kis zsebpénz lesz belőle

A pelenkacsere szolgáltatás egyébként úgy tűnik, a munkavállalói oldalról is népszerű. Bár minden jelentkezőt megszűrnek, és elvárják, hogy a munkavállalóknak legalább egy éves tapasztalatuk legyen gyermekgondozás terén,  már így is legalább 100-an iratkoztak fel a lehetséges munkára. Attól azonban még messze vannak, hogy a szigetország minden háztartásához 10 percen belül ki tudjon szállni a pelenkacserélő felmentősereg, márpedig a Nappy 999-nak ez a célja, így továbbra is várják a jelentkezőket.

Vehetsz fel embert arra, hogy lecserélje a gyereked pelenkáját: te fizetnél ezért?Kép forrása: halfpoint/depositphotos.com

Hogy a szolgáltatás hogyan fog működni, és nem érzik-e majd úgy a szülők, hogy ha úgyis fel kell kelni, valakit beengedni, és egyébként is figyelni, mit csinál – hiszen szűrés ide vagy oda, azért valószínűleg kevesen hagynák egyedül a gyermeküket egy idegennel – akkor nem egyszerűbb-e maguknak elintézni a pelenkacserét is. Az sem tiszta, hogy a komolyabb balesetek alkalmával vajon a gyerek lezuhanyozása és teljes átöltöztetése is benne van-e az 5 fontos árban, vagy azért külön kell fizetni, illetve, hogy vannak-e olyan helyzetek, amikor a munkavállaló bedobhatja a törölközőt.

Te fizetnél azért, hogy más pelenkázzon?

Vannak, akik szerint valóban remek ötlet a fizetős pelenkacsere, akár érzékenyebb gyomrú szülőknek, akár olyan helyzetekre is, amikor például egy kevésbé tapasztalt rokonra kell bízni az utódunkat, aki szívesen vigyáz a kicsire, de egy ilyen feladattal már nem birkózna meg.

Megint mások úgy tartják, hogy a fizetős pelenkacsere egyszerűen őrültség, és persze olyanok is vannak, akik egyenesen azt mondják, hogy ha valaki nem hajlandó pelenkát cserélni, akkor inkább ne is szüljön gyereket.

A newkidscenter.com szerint egyébként egy újszülött élete első hónapjában nagyjából napi 10-12 pelenkát, 1-5 hónapos kora között napi 8-10-et, később pedig, egészen egy éves koráig körülbelül napi 8 pelenkát használ el. Ez körülbelül 2960 pelenkacserét jelent egy évben.

Te fizetnél érte, hogy ebből valaki átvállaljon valamennyit – vagy akár az összeset? A Nappy 999 5 fontos árával számolva ez egy esztendő alatt körülbelül 5.328.000 forint lenne.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!