Vásárlási tippek tanévkezdéshez

Vásárlási tippek tanévkezdéshez

Címlap / Életmód / Család / Vásárlási tippek tanévkezdéshez

Közeledik a tanévkezdés, a gyerkőcöknek új ruhákra és tanszerekre van szükségük. Tudd meg hogyan spórolhatsz!

Nagyon sok áruház már júliusban megkezdi akcióit, azonban vigyáznunk kell a pénztárcánkra, hiszen ez a két hónapos marketingfogás keményen megterhelheti azt és észre se vesszük, hogy többet költünk, mint a rászánt összeg.

Fogadd meg a következő pénzmegtakarítási tippeket mielőtt bevásárlásra indulnál!

– Mielőtt vásárolni indulnál, nem elég a kezedbe kapott katalógust átfutni, hanem tudnod kell mire is van pontosan szükségük a gyerekeknek és mi van kéznél. Kutasd végig a lakást, az előző tanévről megmaradt tanszerekért, így máris megspórolhatod azok árát.

– Minden otthon talált tanszer bónusznak számít, hiszen ezeket már nem kell megvenni. Szerezz egy dobozt, amibe elhelyezed a ceruzákat, vonalzókat, szögmérőket, radírokat. Ez a doboz egész évben jól fog jönni, hiszen a gyerekek tudni fogják hol találnak egy új ceruzát, amikor szükségük van rá.

– Ragaszkodj a listádhoz és a kijelölt összeghez. Bár a gyerekek szeme számos csillogó, új divatos cikket lát, ne hagyd magad befolyásolni. Inkább használd a listát és ez alkalommal határozd meg a büdzsét, amiből aztán nem engedsz. Tanítsd meg a gyerekeknek is mit jelentene, ha azt a drága hátizsákot megvennétek.

– Mielőtt vásárolnál, nézz körül alaposan. Néha a legjobb akciók ott vannak, ahol nem is gondolnád. Vásárolj több helyről, így biztosan jó árakon szerzed be a tanévkezdéshez szükséges ruhákat és tanszereket.

– Ha megtakarítani szeretnél, semmiképp se engedj a gyerekek kérlelésének. Vedd meg a szükséges dolgokat, de semmiképp se többet!

– Ha már megkezdődött az iskola, de az áruházak még mindig hemzsegnek a jó ajánlatoktól, nem árt, ha elgondolkozol azon, hogy idén is lesznek ünnepek és a gyerekek csizmáját bizony meg kell tölteni valamivel. A leárazás jó alkalom, hogy beszerezz néhány karácsonyi ajándékot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást