Így válassz jelmezt a halloween-partira!

Így válassz jelmezt a halloween-partira!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Így válassz jelmezt a halloween-partira!

Hazánkban is egyre több jelmezes mulatságot rendeznek október utolsó estéjén. Ha éppen egy ilyen buliba készülsz, fejtörést okozhat számodra, hogy milyen maskarába bújj. Néhány tippel segítünk, hogy meghozd a lehető legjobb döntést!

Gondolj a kényelemre!

Akármilyen stílusú vagy korosztályú buliba készülsz, érdemes a kényelmet is szem előtt tartanod. Mindenképpen olyan cuccot válassz, amiben hosszú órákon át komfortosan érzed magad, nem szorít sehol, kellemes az anyaga, s az őszi hideg sem fog ki rajta.
Fontos, hogy alá tudj öltözni, vagy gond nélkül felkaphasd rá a kabátod. Táncos rendezvényen semmiképpen se álljon túl sok rétegből a jelmezed!

Középpontban a helyszín

Akármilyen alaposan kiagyaltad, hogy minek szeretnél öltözni halloweenkor, a helyszínnek bizony vétójoga van a dologban. Koránt sem mindegy ugyanis, hogy mínusz öt vagy plusz harminc fokban kell helytállnia.
A vacogás vagy a verejtékezés még akkor is tönkreteheti a közérzeted, ha ettől eltekintve minden a legnagyobb rendben. Bizonytalanság esetén válassz „dupla” jelmezt, amit átalakíthatsz a hőmérséklet alapján! (Például szellem lepel, ami alatt egy tündér rejtőzik.)

Eszeld ki a témát!

A téma meghatározása kulcsfontosságú a tökéletes jelmez kitalálásakor. A gyerekek számára a kedvenc mesefigurák és játékok nyújthatnak támpontot, míg a felnőttek képzeletének határa a csillagos ég.
A döntésnél gondolj a társaság többi tagjára is: csemeték közelében nem célszerű félelmetesre maszkírozott halott menyasszonynak vagy dominának öltözni, egy trendi szórakozóhelyen pedig talán furcsán néznének, ha óriási sütőtökként libbennél be!

Dobd fel a klasszikusokat!

Itt az ideje, hogy egy kis változatosságot csempéssz a megszokott ötletekbe. Ha például a tündér a kedvenc jelmezed, a sima megoldás helyett legyél modern tündér, vagy éppen ’60-as évekbeli.
Ezzel gondoskodhatsz róla, hogy kitűnj a tömegből, illetve jelentős összeget is megspórolhatsz, hiszen talán csak egy korábbi jelmezt vagy néhány ruhadarabot kell hozzá átalakítanod.

Szabd meg a pénzügyi keretet!

Mint minden ünnep idején, halloweenkor is felmerülnek az anyagi kérdések. Ha azonban előre eldöntöd, mennyit szánsz a dologra, s tudatosan viselkedsz, nem áll fenn az üres buksza veszélye.
Akár ingyen is megúszhatod a dolgot, ha magad készíted a jelmezed, de bővebb büdzsé esetén tényleg határtalanok a pénzköltési lehetőségek. Vannak, akik különleges sminkcuccokat és félelmetes vagy jópofa kiegészítőket is vesznek – direkt erre az egy estére.

Maradj önmagad!

A halloweeni beöltözős móka lényege, hogy egy kicsit kibújj a bőrödből a gondtalan időtöltéshez. Lényeges azonban: semmiképpen se válassz olyan jelmezt, ami annyira távol áll a valódi énedtől, hogy már kellemetlen érzetet kelt benned! Ugyanakkor azt is fogadd el, ha „jó kislányként” izgat a dominaság ötlete, vagy éppen fordítva – amihez kedvet érzel, bátran próbáld ki, s ne másoknak akarj megfelelni!
A másoknak való megfelelési kényszer szélsőséges formája, ha annak ellenére készülsz halloween-partira, hogy semmi kedved az egészhez. Bátran mondj nemet, ám amennyiben egy kicsit is érdekel a dolog, nem érdemes kimaradnod belőle!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást