Párkapcsolat / Szerelem

Válás utáni randizás – így vágj bele!

Válás utáni randizás – így vágj bele!

Akár még csak most száradt meg a tinta a válási papírjaidon, akár már évek óta felbontottad a házasságod, nehézséget okozhat számodra a szerelmi életed újjáépítése. A boldogságot azonban egy – vagy több – kudarc után is megérdemled, ezért összegyűjtöttük neked azokat a tippeket, amelyek segítségével közelebb kerülhetsz önmagadhoz és a vágyott partnerhez!

Tényleg legyél túl rajta!

Valakin túl lenni – ez nem működik gombnyomásra. Szó sincs róla, hogy el kéne felejtened, vagy ki kéne törölni az életedből a sok közös emléket. Egy házasság ugyanis tagadhatatlanul olyan érzelmi, értelmi és vagyoni közösséget jelent, aminek a megszűnése mély sebet ejt.
Mindig is a volt férjed fog eszedbe jutni bizonyos dolgokról, és mindig egyfajta összehasonlítási alapul szolgál majd a későbbi partnereidnek. Ezzel azonban semmi gond, amíg az emlékeid nem keltenek benned erőteljes hatást érzelmileg. Amennyiben viszont még igen, ne erőltesd a randizást, mert nem lesz jó vége!

Gyarapítsd az önbizalmad!

Minden válás kudarc. Hiszen elhitted, hogy valami örökké tart – de mégsem működött. Fölösleges azt firtatni, kinek a hibája volt. Megtörtént, mert így kellett történnie. A legjobb, amit tehetsz, hogy föltápászkodsz, leporolod magad, és mész előre.
A megtépázott önbizalmad helyreállításának legegyszerűbb eszköze valamilyen külső változtatás, amivel magaddal és másokkal is érzékeltetheted: már nem vagy ugyanaz, mint régen. Ne tagadd meg az élet apró örömeit: egy edzőteremben, fodrásznál, kozmetikusnál vagy masszőrnél töltött délutánt, vagy egy jó kis vásárlást!

Mozdulj ki!

Semmi értelme bezárkóznod a lakásba. Az ismerőseid úgyis tudják, hogy elváltál, és ezen nem változtat, hogy elkerülöd-e őket. Manapság ez a „címke” már nem jelenthet semmi rosszat önmagában, hiszen az emberek érzelmi alapon kötik össze az életüket, s az érzelmek velük együtt változ(hat)nak.
Elváltként is jogod van egy csajos estéhez a kávézóban, egy őrületes bulihoz a város legmenőbb szórakozóhelyén, vagy bármilyen kalandos programban részt venni. Megérdemled és kész!

Nézz szét a neten!

Akár hiszed, akár nem, a netes ismerkedés annyiban megkönnyíti a dolgodat, hogy már az adatlapodon is feltüntetheted: elvált vagy. Még mielőtt arra gondolnál, hogy ez inkább hátrány, csak gondolj bele – nem kell kínosan nevetgélve legyintened az udvarlók előtt, hogy ó, már túl vagy egy (kettő? három?) házasságon!
Eleve nem árulsz zsákbamacskát a családi állapotodat illetően, sőt, még a gyerekek számát és korát is feltüntetheted. Ez viszont nem jogosít fel rá, hogy az üzenetváltásokban meg a randin az exedet emlegesd…

Tudasd az exeddel!

Válás után nem ritka, hogy az egykori pár tagjai akár tudat alatt, akár tudatosan versenyre kelnek egymással: kinek lesz hamarabb új párja? Ez a magatartás amellett, hogy gyerekes, még veszélyes is, hiszen nem vezet jóra felkészületlenül belevágni egy kapcsolatba.
Mindemellett azonban megérdemel annyit a volt férjed, hogy egyenesen tőled tudja meg, ha komoly párod van. Ennek egy telefonhívás a legegyszerűbb módja, de személyesen elegánsabb. Nem lesz egyszerű feladat, hiszen furcsa, új szituáció, amit nem könnyű egyik félnek sem kezelnie, a beszélgetés azonban mindkettőtöknek segíthet a múlt lezárásában.

Beszélj a gyerek(ek)kel!

Győződj meg róla, hogy a csemete is készen áll egy új férfi elfogadására. Tisztáznod kell vele, hogy az apukáját senki sem pótolhatja, de mostantól van egy bácsi, akit nagyon szeretsz, és téged tenne boldoggá vele, ha ő is kedvesen viselkedne vele. A legtöbb poronty eleinte ellenérzéssel fogadja a szülő új párját, amitől rögtön felmerül a nem túl hízelgő „mostoha” jelző.
Vidám közös programok szervezésével, valamint őszinte beszélgetésekkel oldhatod a feszültséget. Ha már nagyon sok idő eltelt a válásod óta – ez relatív, tehát ha úgy érzed –, s mégsem tudsz ismét nyitni a pasik felé, érdemes kikérned egy pszichológus véleményét! A saját gátlások, blokkok, félelmek felismerése elhárítja az akadályt az önfeledt ismerkedés elől.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást