Párkapcsolat / Szerelem / Szex

Vágyfokozó fűszernövények

Vágyfokozó fűszernövények

Sokan szeretjük a fűszereket, hiszen a szó szoros értelmében megfűszerezik nem csak ételünket, de mindennapjainkat is. Nem árt azonban tudni, hogy néhány növény ezeken kívül még a szexuális életünkre is ösztönző hatással lehet.

Borsmenta

Már az ókori görögök és rómaiak is használták a borsmentát a vágyak fokozására.
Teaként fogyasztva vagy fürdővízbe szórva egyaránt hatásos, előhozza a nemi ösztönöket, ellazít és egyben fel is frissít. Aromaterápiaként is hatásos.

Ánizs

Az ánizs szintén egy már az ókorban is ismert és használt vágyfokozó fűszer volt. Ráadásul nem csak a szexuális, de a hagyományos étvágyat is fokozza.
Illata miatt megosztja az embereket, gyakori, hogy vagy imádják, vagy utálják.

Zsálya

Kiváló antidepresszáns, így a tavaszi fáradtság ellen is hatékony lehet. Emellett segít a jókedv és a lendület megőrzésében, megnyugtatja az idegrendszert, ezáltal könnyebben kapcsolunk ki és lazulunk el egy romantikusabb pillanatban.

Útifű

Az útifűből készült fűszerek nagy segítséget jelenthetnek, ha a hüvelyizmaink karbantartásáról van szó.
Az intim tornagyakorlatok rendszeres végzése mindenkinek javasolt, e mellé remek kiegészítő lehet az útifű izomstimuláló hatása.

Fahéj

Talán a legnépszerűbb és legismertebb vágyfokozó fűszernövényünk a fahéj: fokozza a szervek vérellátását, illata aromaterápiaként is működik.
Ezek a hatásai mellett segít például az inzulinrezisztencia kialakulásának megakadályozásában is.

Zsurlófű

Szintén már az ókor óta ismert fűszer, főleg vizelethajtásra és epe- és veseproblémák enyhítésére használták.
A kínaiak szerint a szexuális vágyak csökkenésének oka az vesékben keresendő, így érdemes ezek tisztításával is hozzájárulni a megfelelő nemi élethez.

Rozmaring

A rozmaringról és jótékony hatásairól egyetlen füveskönyv sem felejtkezik meg hosszú évszázadok óta.
Megvédi agyunkat és nem utolsó sorban fokozza érzékeinket. Fürdővízbe téve növeli a bőr érzékenységét, így az fokozottan reagál a másik érintésére.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást