Amikor újra bekopogtat az ex, tudsz okosan dönteni?

Amikor újra bekopogtat az ex, tudsz okosan dönteni?

Címlap / Szerelem / Amikor újra bekopogtat az ex, tudsz okosan dönteni?

Amikor még zavart okozhat

A párkapcsolatok, teremtett dolgok. Addig működnek, amíg mind a két ember napról-napra, folyamatosan teremti. De, ha az egyik fél már nem szeretné, egyenes út vezet az elváláshoz. Hiszen a szakításhoz elég, ha az egyik fél már nem akarja. 

Azt el kell fogadnunk, hogy akkor hetekkel, hónapokkal, és talán évekkel ezelőtt is, valamiért megtörtént a szakítás. Ha nem mi kezdeményeztük, és így bukkan fel az ex, fájdalmasan érinthet minket.

Sajnos beleélhetjük magunkat az illúzió fájdalmas világába, és vágyat érezhetünk az újrakezdéshez vele. 

Mert bármennyi idő is telt el, a szakítás óta, az érzelmi kötödés, a szerelem maradandó lehet. Ha ez az eset áll fenn, legyünk az exünkkel óvatosak és megfontoltak, még egyszer ne hagyjuk, hogy összetörje a szívünket.

Kezdjük újra, vagy engedjük el?

Felesleges azon gondolkodnunk és álmatlan éjszakákon át forgolódnunk, hogy mi a célja a felbukkanással. Amit tehetünk, hogy őszinteséget és egyértelmű szavakat kérünk tőle. És amit mi megtehetünk az az, hogy átgondoljuk, hogy akkor régen mi volt az, amit mi követtünk el, és mi az, amit nem tettünk meg, amit meg kellett volna.

Változtunk az eltelt idő óta? Képesek vagyunk tiszta lappal indítani? Vagy még mindig csak feleslegesen őt hibáztatjuk? A válaszaink legyenek tiszták és inkább többször gondoljuk át. Beszélgessünk őszintén egymással. 

Érdemes-e újra összejönni az exszel
tommaso79/istockphoto.com

Ismerjük fel közösen azt is, hogy mi volt a valós ok, amiért nem működött a kapcsolat.

És most közösen látunk-e esélyt az újrakezdéshez. Ha egyezik a véleményünk a közös jövőről, akkor dolgozzunk rajta. De ha csak megint vitákba és egymás hibáztatásába torkollik a beszélgetés, akkor inkább engedjük el egymást. Annak semmi értelme, hogy bántsuk egymást, újra.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást