Újra a hippi a divat – Lehet cool, ha figyelembe veszed a szabályokat

Újra a hippi a divat – Lehet cool, ha figyelembe veszed a szabályokat

Címlap / Stílus / Divat / Újra a hippi a divat – Lehet cool, ha figyelembe veszed a szabályokat

A retró divat szépen fokozatosan, de ismét visszagyűrűzött a hétköznapjainkba – várható volt, hogy a társaságában a népszerű hippi stílus is felbukkan. Ez még egy viszonylag frissen felelevenített irányzat a divat világában, ezért meglehetősen könnyű melléfogni vele. De nem akkor, ha figyelembe veszed az alábbi szabályokat, és azoknak megfelelően állítod össze a szettjeidet!

1. Batikolt mintát csak egyszerűvel ötvözz

A hippi stílus nagy kedvencei között szerepeltek a batikolt ruhák, és ezek az egyedi minták most elsők között tértek vissza a divatba. Nem is lesz nehéz újra megbarátkozni velük, ráadásul – mivel otthon sem éppen bonyolult dolog batikolni – akár házilag is új életet varázsolhatsz a megunt darabjaidba.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ami idén alapszabály a batikolt darabokkal kapcsolatosan, hogy nem ajánlatos őket más feltűnő ruhákkal viselned. Érdemes teret engedni a batikolt ruháknak úgy, hogy az öltözéked többi része alapvetően visszafogott és szolid, akár semleges is lehet.

2. Ne fukarkodj a kiegészítőkkel

A hippi stílushoz remekül passzolnak a különféle kiegészítők, bizsuk, és ezeket egész nyugodtan keverheted egymással, akár halmozhatod is őket. Mit jelent ez? Nyugodtan felvehetsz több karkötőt, nyakláncot, gyűrűt, de érdemes kísérletezgetned a manapság különösen divatos fejkendőkkel, kalapokkal is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A méretes napszemüveg természetesen nem hiányozhat a felsorolásból, és a táskák is akkor lesznek igazán trendik, ha elütnek a megszokottól. A hippi stílusban népszerűek a túlzások, az össze nem illő darabok kombinálása, és ez a kiegészítőket illetően hangsúlyosan megjelenik a mostani trendekben.

3. Egy kardigán sosem lehet elég hosszú és elég mintás

A kardigánok fantasztikus kiegészítői a hippi stílusnak, már ennek az egy darabnak a viselése is teljesen átváltoztathatja a megjelenésedet. Egész nyugodtan felvehetsz akár kendőszerű darabokat, ezeknek a kardigánoknak ugyanis éppen a lágy esés, a kényelem a lényege.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha a többi ruhadarabod kellően feltűnő és élénk, akkor jó választásnak bizonyulnak az egyszerű és egyszínű, rojtos, bojtos kardigánok, egyébként érdemes olyanokat választanod, amik kifejezetten mintásak és szembeötlőek.

4. Bátran halmozd a rétegeket

Nyáron nem annyira praktikus halmozni a ruhákat, de még itt is alternatívát jelenthet, ha például a nyári ruhádra kapott fel az előbb említett mintás kardigánt. A hűvösebb napokon azonban jó választásnak bizonyul, ha az egymáshoz elsőre nem igazán passzoló ruhákat öltöd magadra – persze csak akkor, ha szeretnéd követni a hippi stílust!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ezeken a napokon elengedhetetlennek bizonyulnak a trapéz nadrágok, a sálak és a kendők, amiket a divat szerint a nyári ruháid mellé is felvehetsz. Persze, ekkor ne a vastag, kötött sáljaidat vedd elő, a vékony anyagú kendők jóval praktikusabbak a tűző nap ellen.

5. Engedd szabadjára a fantáziádat

A hippi stílus elsősorban a szabadságot, egymás elfogadását hívatott népszerűsíteni, ezért ebbe a trendirányzatba gyakorlatilag minden beleférhet. Ugyanakkor itt is érdemes kijelölni magadnak határokat, nem szabad, hogy egy ilyen könnyed irányzat a stílusos megjelenés rovására menjen. Ennek érdekében jó, ha arra törekszel, hogy egy, maximum kettő igazán hangsúlyos darab legyen a megjelenésedben, és ezeket célszerű megválasztanod a „tipikus” hippi ruhák közül.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Bátran voksolj népi motívumokat, vagy éppen virágmintákat felsoroltató darabokra! Ha ezeket kombinálod a meglévő, viszonylag semlegesnek tekinthető ruháiddal és a feltűnő kiegészítőkkel, akkor nem foghatsz mellé, és garantáltan stílusos, fiatalos, mindenekelőtt pedig vagány lehet a megjelenésed.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást