Top 10 újévi fogadalom

Top 10 újévi fogadalom

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Top 10 újévi fogadalom

Az új évvel változásokat akarunk, javítani szeretnénk életszinvonalunkon, ezért ez az időszak a nagy elhatározásoké.

1. Le fogsz fogyni

Ilyenkor elhatározzuk, hogy figyelni fogunk arra, mit eszünk, többet fogunk mozogni és csak azért is megmutatjuk a világnak, hogy nyárra csinosak leszünk a bikiniben.
A fogyáshoz nagy elhatározás szükséges és egy testsúlycsökkentő program pontos betartása.

2. Több időt töltesz a családdal

Azt tervezed, hogy többet fogsz találkozni barátaiddal, és családoddal is gyakrabban összejöttök.
A legtöbbünkben csak ilyenkor tudatosul mennyire kevés időt szakítottunk azokra, akik számunkra a legfontosabbak.

3. Több testmozgás és sport

A rendszeres testmozgás is hozzátartozik a fittséghez, sokan megfogadjuk hogy heti többször sportolni vagy fitnesszezni fogunk.
A mozgással csökkenthetjük a vérnyomást is, a rákos megbetegedések kockázatát – és röviden, a mozgás egészségesen tart.

4. Leszoksz a dohányzásról

Ha elhatároztad, hogy a jövő évben véget vetsz ennek a káros szokásnak, akkor számos lehetőség áll rendelkezésedre: különböző nikotinpotló terápiák, elektronikus cigaretta.
Ha már próbáltál leszokni a dohányzásról, akkor tudod, hogy erősítened kell akaraterődet, ezért keress fel olyan fórumokat, ahol egymást támogatva könnyebben túllendültök ezen. Ne feledd, a füstmentes élet évekkel hosszabbítja meg életedet!

5. Jobban fogod élvezni az életet

Tekintettel a hektikus, stresszes életmódra, természetes, hogy arra áhitozunk mindannyian, hogy nyugodt és vidám életünk legyen. Sokszor az is elég, ha valami újat kipróbálunk, időt szentelünk hobbinknak.
A lényeg, hogy egyensúlyt teremtsünk a test és szellem közt. Talán egy kellemes gyógyfürdő vagy masszázs is segít ellazulni és átértékelődni. A művészeti és szabadidős tevékenységek is teljesen ki tudnak kapcsolni a mindennapok nyúzásából.

6.
Kevesebb kávé

Nem olyan káros, mint a dohányzás, de ugyancsak szenvedély, amit nem engedhetünk uralkodni magunkon. Ha nem telik el nap, hogy érezzük a kávéivást szükségesnek, akkor már szenvedélyünkké vált a kávéfogyasztás.
A koffein segít éberen maradni és számos pozitív egészségügyi tulajdonsággal bír, de legalább annyi károssal is: magas vérnyomást okoz, éhgyomorra kifejezetten káros, sárgítja a fogakat és hiányában fejfájást érzünk.

7. Az adósságok eltörlése

Talán most jobban, mint eddig bármikor, nehéz anyagi helyzet uralkodik a legtöbb családban. Az adósságok pedig még jobban beárnyékolják a helyzetet.
Sokan tűzik ki célként, hogy annyit próbálnak törleszteni amennyit csak tudnak, de legtöbbször hosszú évekre, biztos állásra és türelemre van szükség a komolyabb adósságok megadásához.

8. Valami új megtanulása

Talán szakmailag szeretnéd kiterjeszteni ismereteidet, esetleg egy új nyelvet akarsz megtanulni, vagy a számítógépkezelést szeretnéd elsajátítani.
Bármi is legyen az, népszerű újévi fogadalom és igencsak motiváló.

9. Mások segítése

Nem kell messzire menni azért, hogy rászorulókat találjunk. Van akinek saját családjában kél el a segítség, mások szomszédságukban látják nap-mint-nap a nyomort, de akárhol is legyen szükség rád, te segíteni szeretnél.
Egy igazán önzetlen újévi fogadalom, amit ha sikerül betartanod elégedettséggel és jó érzéssel tölt el.

10. Szervezettebb életmód

Akár a lakásod átrendezéséről, akár a feladataid szervezéséről van is szó, jó kezdet ez az új évben.
A jólszervezettség eredményességhez vezet, így hatékonyabban elvégezhetők a feladatok és időt is sikerül megspórolni vele, hisz tudjuk miért hova nyúljunk. Így találhatod meg a békét a mindennapokban, hisz tudod, “rend a lelke mindennek”.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást