Újévi fogadalmak: 2010-ben jobb anya leszek

Újévi fogadalmak: 2010-ben jobb anya leszek

Címlap / Életmód / Család / Újévi fogadalmak: 2010-ben jobb anya leszek

Hogyan lehetnék jobb, türelmesebb és megértőbb anya mostantól?

Sokan újévi fogadalomként eltervezik, hogy leszoktatják gyermekeiket a gyors kajákról és a sok egészségtelen ennivalóról. Ez mind rendjén is van, ám mások sokkal realisztikusabb tervekkel álltak elő. Megpróbálnak jobb anyák lenni gyermekeik számára, hiszen az idő amit velük töltenek visszafordíthatatlan, az évek pedig elröpülnek.

Összegyűjtöttünk pár betartható mindennapi tippet más anyáktól, amelyek könnyedén alkalmazhatók.

Szórakozz

“Én minden évben újévi fogadalmat teszek és aztán megszegem őket. De ezúttal tényleg szeretném betartani, és szeretnék lazább lenni a gyerekekkel. Általában én vagyok a szigorú, a férjem pedig a laza, aki a földön játszik a gyerekekkel….Többet fogok játszani velük.”

Sssh! Légy figyelmes

“Ismered azt az érzést, amikor hazamész a munkahelyedről és a gyerekek mondják a magukét és mesélnek a suliról? Olyankor előfordul, hogy azon kapom magam, hogy hümmögni kezdek és közben elkalandozok….ühümm….utálom ha a férjem ezt csinálja velem, úgyhogy megfogadtam, hogy mostantól éreztetem a gyerekeimmel, hogy odafigyelek rájuk és mindent elmondhatnak nekem.”

Ne kiabálj

“Túl sokat kiabáltam rájuk ebben az évben. A fiam néha kicsit szemtelen, de túl sokat stresszeltem magam a pénz miatt és néha rajta töltöttem ki a dühömet. Ezt abba fogom hagyni.”

Légy laza

“Mostantól lazább anyuka leszek. A tinilányom a nagynénjében bízik, ami rendben is van, de szerintem ha nem lennék olyan szigorú, amikor a fiúkról mesél, hozzám is nagyobb bizalommal fordulna…”

Vegyél részt az életében

“Remélem jobban részt tudok majd venni ikreim iskolai életében. Sokat foglalkoztam ezzel amikor még óvodába jártak. De később valahogy ez abbamaradt, amikor elkezdtem megint dolgozni. Jövőre jobban benne leszek majd a sűrűjében!”

Szánj több időt gyerekeidre

“A gyerekeknek szükségük van arra, hogy külön-külün, egyenként is foglalkozzak velük.”

Vezesd le a stresszt

“Valami gyakorlatokat fogok végezni, valami relaxációs, stresszoldó gyakorlatokat, hogy ne hibbanjak teljesen meg a feszültségtől, és nyugodtabban, higgadtabban tudjak közeledni gyermekeimhez.”

Mindig a gyerek legyen az első

„Majdnem mindig az az érzésem, hogy kell valamit aktiválnom. Ezután eszembe kell jusson majd, hogy a gyerek az első, mielőtt nekiállnék mosogatni, mosni vagy mást tenni.”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást