Újdonság a Facebooknál: Így rejtheted el az exedet szakítás után

Újdonság a Facebooknál: Így rejtheted el az exedet szakítás után

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Újdonság a Facebooknál: Így rejtheted el az exedet szakítás után

Mi legyen az expasi sorsa a Facebookon szakítás után? A legtöbben már feltettük magunknak ezt a kérdést. Tiltás, törlés… Eddig ezek voltak az opcióink. De szerencsére a Facebook most egy újabb lehetőséggel is előállt, ami jóval kíméletesebb az előző kettőnél.

Valljuk be, a Facebookozás egy szakítás után elég fájdalmas tud lenni. Könnyen előfordulhat, hogy azzal találod szemben magadat, hogy a volt pasid máris összejött valakivel, vagy sorozatban elkezdte lájkolni a közeli ismerőseid fotóit, esetleg mély letargiába esett, és szomorú idézetekkel, szerelmes számokkal bombázza az üzenőfalat…

Szóval ezek után teljesen megértjük, ha ezektől inkább megkímélnéd magadat, és örömmel jelentjük be, hogy erre meg is született a megoldás – ami ráadásul akkor is hatásos lehet, ha nem akarod a volt pasidat letiltani, vagy törölni az ismerőseid közül (ezek ugyanis nem a legdiszkrétebb módszerek, tekintve, hogy bárki észreveheti a történteket, és kérdésekkel kezdhet el bombázni). 

A dilemma feloldására tehát azt javasoljuk, hogy próbáld ki a Facebookon a követés leállítása funkciót, ami bár nem kifejezetten az exekre szabott, ebben a témában is nagyon hasznosnak bizonyult. Alkalmazásához egyszerűen csak meg kell nyitnod a volt barátod adatlapját, vagy egy bejegyzését, és a “Követés leállítása” lehetőségre kattintani.

Ez egy hasznos lépés, ám mondhatjuk, hogy félmegoldás, hiszen ha sok közös élményetek volt, akkor bizony a rólatok szóló bejegyzések, megosztások és fotók mind megmaradnak, amiket idáig egyesével kellett kezelned.

Szerencsére azonban a legnagyobb közösségi oldalnál már erre is készül a megoldás (bár a főbb változtatásokat egyelőre még csak Amerikában tesztelik). Az új funkciók akkor jelennek majd meg, amikor átállítod a kapcsolati státuszodat (pl. azt is beállíthatod majd, hogy ne kerüljön ki az üzenőfalra, hogy szakítottatok). Itt emellett kiválaszthatod azt is, hogy mit szeretnél tenni az exeddel, mennyit kívánsz látni a közösségi oldalon történő ténykedéséből. Emellett a Facebook segít felejteni: nem fogja felajánlani az exedet, ha új levelet írsz, és a címzetted keresed, vagy bejelölsz valakit a képeden, sőt még azt is beállíthatod, hogy ő mennyit lásson a te megosztásaidból. A legjobb újdonság pedig az lesz, hogy a jövőben be fogod tudni állítani, milyen ismerőseid láthatják a múltból származó, közös tartalmaitokat. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást