Így tüntetheted el az arcod bőrhibáit: melyik korrektor mire jó?

Így tüntetheted el az arcod bőrhibáit: melyik korrektor mire jó?

Címlap / Stílus / Arc / Így tüntetheted el az arcod bőrhibáit: melyik korrektor mire jó?

Nagyon szerencsések azok a hölgyek, akik semmilyen bőrproblémát nem tapasztalnak az arcukon. De valljuk be, nagy többségük ezt már nem mondhatja el magáról. 

Egészen fiatalon, már serdülőkorban elkezdődnek az effajta bőrgondjaink, majd ezek a korunk előrehaladtával csak változnak, sajnos, sok esetben rosszabb irányba.

Végezetül eljön az az időszak, amikor minden reggel ugyanazzal a bús tekintettel, gondterhelten ülünk a sminktükör elé, és azon gondolkodunk, milyen megoldás segíthetne.

Mi segíthet rajtunk? 

A korrektorok javítják a megjelenésünk összképét, eltüntetik a bőrhibákat. Használatakor figyeljünk arra is, hogy milyen típusú bőrhibát szeretnénk korrigálni, így ennek tükrében válasszuk ki a megfelelő típust.

Nem elég, ha csak a bőrprobléma „határvonalán belül” dolgozunk – tehát csak azon a bőrrészen, ahol a bőrhiba van, mert arra is ügyelnünk kell, hogy ne legyen erős színátmenet a korrektorozott bőrfelület és a bőrszínünk között. Ilyenkor tanácsos a bőrhiba közvetlen környezetébe is vékonyabb rétegben felvinni az anyagot. 

Első lépésben, válasszuk ki a megfelelő textúrájú korrektort. Egy erős, púderes korrektor nem lesz megfelelő a szem alatti sötét karikás bőr elfedésére, hiszen nagyon be tud ülni a ráncokba. Arra is figyeljünk, ha egy pattanásra valami könnyed, vizesebb anyagot választunk, az könnyen „elvándorolhat” a nap végére.

A következő lépés a megfelelő szín kiválasztása. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a korrektor árnyalata legyen egy árnyalattal világosabb az alapozó színénél, vagy inkább egyezzen meg azzal.

Mikor is vigyük fel a korrektort? 

Az én tapasztalataim azt mutatják, hogy az alapozás után tegyük ezt meg, hiszen ilyenkor látjuk azt, hol nem biztosít megfelelő fedést az alapozó.

A korrektor felvitelénél a szem alatt mindig „ütögető” mozdulatokkal dolgozzunk, más részeknél az adott termék applikátorával, ecsetével is dolgozhatunk, de az apróbb finomításokat az ujjunk segítségével érhetjük el. A fertőzések és a „ping-pong effektus” elkerülése végett azt javaslom, hogy pl. az applikátoros korrektorral se dolgozzunk közvetlenül mondjuk egy pattanásra, mert ha utána azt visszavisszük a korrektorba, azzal fennáll az újrafertőzés veszélye.

Én mindig azt tanácsolom, hogy legyen otthon egy mindent elfedő korrektorunk, ami az ilyen s.o.s helyzeteknél életet menthet. Ez lehet stick, vagy tégelyes kiszerelésű termékváltozat, ugyanis ezek biztosítják a legerősebb fedést.

Korrektorfajták: mikor és mire használjuk őket?

Ceruza

Tökéletesen elfedi az apróbb bőrhibákat, ereket, pattanásokat. A problémás területre felvisszük és az ujjunk segítségével szépen eldolgozzuk. Minden használat után egy nedves törlővel töröljük le a ceruzavéget.

Applikátoros

Legtökéletesebb választás a szem alatti rész sötét karikáinak vagy táskáinak eltüntetésére, nem ül be a ráncokba, és lágy textúrájának köszönhetően könnyedén el tudjuk dolgozni. Ha a legtermészetesebb hatásra vágyunk, akkor ez a nyerő választás.

Tubusos

Szintén a szem alatti bőrre javaslom, mert ezek általában tartalmaznak ránctalanítót is, és emellett a bőrt is hidratálják. Könnyű vele dolgozni, nekem ők a favoritjaim ☺

Tégelyes

Fedésben hasonlít a stick korrektorra, annyi a különbség a kettő között, hogy ennek egy kicsit krémesebb az állaga, tökéletes rosacea eltüntetésere, pattanásokra vagy bármilyen más erősebb fedést igénylő bőrproblémára. A legtökéletesebben ebben az esetben is az ujjunkkal tudjuk felhordani az anyagot.

Stick

Ennél a fajtánál beszélhetünk a teljes fedés biztosításáról, legyen szó akár erős bőrelváltozásról, erekről, pattanásokról. Erre ő a tuti befutó. Szem alá is mehet, de az érett bőrnél már kerülendő, hiszen beül a ráncokba. Egész napos, hosszan tartó fedést biztosítanak.

Highlighter Pen

Ő egy kis érdekesség, de a korrektorok családjába soroljuk. Felturbózták az összetételét fényvisszaverő részecskékkel, mellyel kiemelni, világosítani tudunk. Leginkább a szem alatti részre javasolt tenni. Nem a fedőképességéért kedveljük, de a megjelenésnél üdébb tekintetet ad.

Egy plusz adalék a végére: ha a korrektorozott bőrrészre felvisztek egy vékony réteg porpúdert, azzal még inkább bebiztosítjátok a fedéserősséget, és az esetleges csillogást is mattíthatjuk.

Modell: Dubela Dia 
Fotó: Málik István

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!