Tündéri mini ebédlők – Kis helyen is lehet stílusosan étkezni

Tündéri mini ebédlők – Kis helyen is lehet stílusosan étkezni

Címlap / Otthon / Dekor / Tündéri mini ebédlők – Kis helyen is lehet stílusosan étkezni

Ha kicsi az étkeződ, vagy ha akár egyáltalán nincs is, akkor sem kell beérned a konyhapulttal és egy bárszékkel. Még egy picike helyen is lehet bűbájos mini ebédlőd, ahol nyugodtan megreggelizhetsz hétvégén, szuper ebédet rendezhetsz a barátaidnak, vagy akár egy romantikus vacsorát tölthetsz el a szerelmeddel. Hoztunk neked néhány ilyen ebédlőt, mutatjuk, hogy érdemes berendezned!

Ha csak a nappaliban jut hely

Ha a konyhád valóban éppen akkora, hogy a tűzhely, a pult és a hűtő fér csak el benne, akkor a nappalit érdemes kijelölni olyan helynek, ahol az étkezőnek is helyet szorítasz.

Ebben az esetben a leginkább egy kör alakú asztalkát érdemes beszerezned, ami lehet bátran egy olcsóbb fajta is akár. A székekre fordíts inkább nagyobb hangsúlyt: ha nem találsz igazán különlegeset, akár magad is felújíthatsz néhányat.

Amitől az étkeződ még úgy is nagyon stílusos lesz, hogy ennyire apró, az egy szép váza és egy csokor virág az asztalon, és még egy kis különlegesség.

Lehet ez egy mintás puff, egy egyedi szobrocska, vagy akár egy szép állólámpa az asztalka mellett.

 

Egyterű lakásokba

Ha olyan lakásban élsz, ami szinte teljesen egyterű, és csupán egy apró konyha és fürdő van külön helyiségben, akkor érdemes az étkezőrészleget úgy elhelyezned, hogy egy ablak közelébe kerüljön.

Ha az ablak alatti rész még be is van építve esetleg, és tudsz ott egy kis ülő részt kialakítani, akkor sem lesz problémád, ha több vendéget kell leültetned az asztalhoz.

Érdemes egy ilyen térbe is kör alakú bútort választanod, amely kisebb helyet foglal, és igény szerint átalakítható íróasztallá vagy kávézóasztallá is.

Egy fekete vagy szürke asztallap és egy élénk színű szék igazán mutatós lesz, és persze a kedvenc dekortárgyaddal is érdemes feldobni az étkezőt.

 

Átlátszó bútorok

Az átlátszó bútorok nem csak nagyon sikkesek és trendik, de hatalmas előnyük, hogy optikailag viszonylag keveset szakítanak ki a térből, így egy apró étkezőbe, illetve egy apró lakásba is beleillenek.

Ha fehér a falad, érdemes kontrasztos padlót választanod egy ilyen étkezőhöz, hogy a bútorok ne nagyon tűnjenek el.

A legjobban azonban egy mély és elegáns falszínnel jársz, ha ilyen székeket teszel az étkezőbe: mi javasoljuk a királykéket, a bordót vagy a püspöklilát.

 

A helytakarékos megoldás

Ha még egy asztalkának elegendő helyet sem tudsz szorítani a lakásban, akkor érdemes egy falra szerelhető polcot beszerezned, a hozzá illő székekkel.

Ez igény esetén átalakítható tároló felületté, ha a székeket egyszerűen alátolod.

Sőt, olyan verzióban is gondolkodhatsz, amely lehajtható, így tényleg csak akkor kell asztallá alakítanod, ha eszel.

Célszerű a konyhában elhelyezni ezt az étkezőt, de egy amerikai konyhás nappaliban is működhet.

 

Bővítsd kanapéval

Ha az okozza a legnagyobb problémát, hova üljenek a vendégek, akkor az asztalt célszerű olyan helyre tenned, ahol kanapé is van – ideális esetben a nappaliba.

Ha így rendezed be az étkezőt, akkor bátran válassz szögletes asztalt, hiszen a legtöbb embert ehhez tudod leültetni.

A kanapé nem csak arra jó, hogy megoldja a helyproblémát, de nagyon mai és nagyon stílusos lesz tőle az étkeződ.

Egy hangulatos lámpával és némi virággal még inkább feldobhatod a helyet.

 

A multifunkciós

Egy sarokpad igazán praktikus bútor egy kisebb méretű lakásban, hiszen remek tároló lehet belőle, használhatod olvasósarokként, de akár az étkeződbe ülőkeként.

Így még székeket sem kell beszerezned, ezzel is spórolsz az egyébként is szűkös helyen.

Válassz egy kisebb, kör alakú asztalt, amit használhatsz akár arra is, hogy ezen dolgozz, vagy ha néznél egy filmet, akkor erre is helyezheted a laptopodat.

Nem is kell feltétlenül mindig a pad mellé húznod, elég csak akkor, ha eszel, így egymástól függetlenül is tudod használni a bútorokat.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást