Korunk egyik legnagyobb veszélye a cukor. Pontosabban a hozzáadott cukor. Mindenben ott tanyázik, még a sós dolgokban is. Rengeteg problémát okozhat, amelyeket nagyon nehéz vagy egyáltalán nem lehet visszafordítani. Ugyanakkor azt is tudnod kell a cukorról, hogy nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, de csak kis mennyiségben, és nem mindegy, hogy milyen formában.
1/8 Az alattomos cukor
Bármilyen furcsán hangzik is, létezik olyan, hogy "jó" cukor. Ilyen a gyümölcscukor, vagy más néven fruktóz. Ugyanilyen "jó" cukor a tejben és a tejtermékekben található laktóz is.
Mitől kell óvakodni? A hozzáadott cukortól. Sajnos ez majd’ minden feldolgozott élelmiszerben benne van. A rágcsálnivalók közül szinte minden tele van hozzáadott cukorral, még a chipsek és a ropik is. De sajnos a helyzet a tejtermékek között sem sokkal jobb. A joghurtok nagy része szintén agyonédesített.
Vannak termékek, amelyeket mézzel édesítenek, vagy az amerikaiak nagy kedvencével, a juharsziruppal. Ezek ugyan valamivel jobbak, mint a finomított cukor, de fölösleges kalóriákkal látják el a szervezeted.
Ha túlzásba viszed a cukor fogyasztását, igen nagy esély van arra, hogy gyulladások ütik fel a fejüket a szervezetedben, amelyeket aztán nehéz mérsékelni. A túlzott cukorfogyasztás elhízáshoz vezethet, cukorbetegség is kialakulhat, a májad is veszélybe kerülhet, sőt, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is növeli, ahogy a daganatos betegségek kialakulásának esélyét is.
Hogy miből jöhetsz rá, ha túl sok cukrot fogyasztasz? Ennek vannak olyan jelei, amelyek csalhatatlanul arra utalnak, nem jó irányba tartasz – már, ami a cukorfogyasztást illeti.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!