12 jel, hogy túlságosan pedáns vagy

12 jel, hogy túlságosan pedáns vagy

Címlap / Otthon / Háztartás / 12 jel, hogy túlságosan pedáns vagy

Naponta többször is szorongással tölt el, ha nincs rendben valami otthon

A takarításmániás ember nem viseli el, hogyha környezete tisztaságát és rendezettségét nem tartja ellenőrzése alatt. Csak magukban bíznak azzal kapcsolatban, hogy a káoszból rendet kreáljanak mert ha ez nem így van, szoronganak. Amennyiben azon kapod magad, hogy naponta többször is szorongással tölt el a rendetlenség, az a kényszeres viselkedés egyik intő jele lehet.

Nem hívsz vendéget, ha nincs kitakarítva 

Nálad nem fordul elő az, hogy spontán felugrik hozzád valaki, hiszen minden vendégségre lázasan készülsz. Hiába bizonygatja az illető, hogy nem zavarja a rumli – már amennyire nálad nagy rumli szokott lenni – te hajthatatlan vagy és csak akkor fogasz látogatót, ha minden csillog-villog a lakásban. 

És akkor sem, ha esik az eső

Ha esős vagy latyakos idő van, sosem nem fogadsz vendégert, mert a saras cipők gondolatától is kiráz a hideg. 

Túlzásba vitt takarítás
PeopleImages/istockphoto.com

Számodra nem létezik a tavaszi nagytakarítás

Árgus szemmel figyeled a családtagokat, hogy mit pakolnak szét

Nem tehetsz róla, de nem tudod levenni a szemed a barátnődről, aki egy pohár vörösborral a kezében gesztikulál, mert azt nézed, hova fogja kiönteni. Ha valaki vesz a szendvicsből, te már repülsz is egy kistányérral, nehogy szétmorzsáljon. Ha egy vendég kézbe vesz valamit, te pontosan úgy helyezed vissza a polcra, ahogy az volt és előfordul, hogy a barátaid – viccesen – szóvá is teszik kényszeres viselkedésed. 

Mivel a te otthonod egész évben makulátlan, nincs szükséged nagytakarításra, sem tavasszal, sem máskor. 

Sosem hagyod másnapra, ha valamit rendbe kell tenni

Ha megvacsoráztál, nem fekszel le addig, amíg el nem mosogattad az edényeket, le sem tudnád hunyni a szemed, ha a mosogatóban hagynád őket piszkosan.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást