Létezik olyan, hogy túl sok testápoló: ez történik ilyenkor a testeddel

Létezik olyan, hogy túl sok testápoló: ez történik ilyenkor a testeddel

Címlap / Stílus / Test / Létezik olyan, hogy túl sok testápoló: ez történik ilyenkor a testeddel

Bár tényleg nagyon zavaró, amikor a lábaid szárazzá válnak, hámlani kezd az arcod, a kezedet kicsípi a hideg, és viszket a bőröd, de túlzásokba nem szabad esni. Persze a testápolók és kézkrémek használata ebben az időszakban elengedhetetlen, ám abban szakértők is egyetértenek, hogy ha túl sokat kensz magadra belőlük, az gondot okozhat. Hiszen a bőröd csak egy bizonyos mennyiségű hidratálást tud elviselni, ami mindenkinél eltérő határon húzódik. Az extra krémek viszont megülnek a bőrfelszínen, nem szívódnak be, és olajos hatást keltenek. Ráadásul sajnos eltömítik a pórusokat, és pattanások megjelenéséhez vezetnek az arcodon, a karodon, a fenekeden és a lábaidon is!

Amikor azt látod, hogy a bőröd nagyon kiszáradt, noha mindig figyelsz a krémek használatára, ne duplázd meg az egyébként használt mennyiséget. Ezzel nem jön hamarabb helyre a bőröd, ellenben akár árthatsz is neki.

Az első lépés inkább az legyen, hogy megváltoztatod az eddig használt terméket.

Hiszen ami egykor jól bevált nálad, könnyen lehet, hogy most már nem elég hatékony. Mivel a bőröd a legnagyobb szerved, ami folyamatosan ki van téve a külső hatásoknak, évszakonként is változik, hogy mire van szüksége.

Bogdan Kurylo/istockphoto.com
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást