Otthon / Szórakozás

Tudományos tények, amelyekkel magyarázható a telepátia

Tudományos tények, amelyekkel magyarázható a telepátia

Vannak helyzetek, amikor megérezzük, hogy szeretteink bajban vannak, vagy megcsörren a telefonunk, és az hív minket, akire épp gondoltunk. Mindenkivel történt már ilyen, de nincs tudományos magyarázat arra, hogyan működik. Arra sincs konkrét bizonyíték, hogy létezik-e egyáltalán, mert annyira megfoghatatlan. Éppen ezért nagy tudományos érdeklődés övezi ezt a kérdéskört.

Mi a telepátia?

Egy olyan kommunikációs forma, ami két vagy több ember között szavak, jelzések nélkül, az érzékszervek kizárásával jön létre. Elvileg a fizikai távolság nem akadály.

Olyan jelenség, amikor emberek egy időben gondolnak ugyan arra, cselekszik ugyan azt, egy belső hang, vagy a megérzéseik alapján. Felvetődik a kérdés: hogyan használhatná az ember tudatosan ezt a képességét?

Hogyan és miért működik?

Az asztráltest fogalma mindenki számára ismerős. Eszerint a lelkek ,,játsszák” azt, hogy emberek, tehát amit magunk körül látunk, csak illúzió. A lelkek, asztráltestek kapcsolatban állnak egymással, és másképp kommunikálnak, mint a fizikai test.

Az emberek fizikai testüket hiszik valóságnak, a test érzékszervei számára észlelhető jelzések alapján működnek, így elnyomják az asztráltest kommunikációját. Ahhoz tehát, hogy működjön a telepátia, el kell nyomnunk fizikai valónkat, és csak megérzéseinkre, asztráltestünk ,,érzékszerveire” kell hagyatkoznunk.

A titok a gondolatokban van

Ehhez pedig tudnunk kellene, hogy mi is a gondolat valójában. A gondolat fizikai része egy elektromos impulzus ami az idegsejtek közötti kommunikáció alapja. EEG-n vizsgálva ezek az impulzusok különböző frekvenciákban fordulnak elő.

Erre kell tudnunk ráhangolódni adott embernél, így – úgy tűnik – létrehozható az emberek között a telepátia. A gondolatátvitel azoknál az embereknél működik jobban, akik érzelmileg közel állnak egymáshoz – azaz, megszokták, érzékelik a másik ember frekvenciáit.

Ikrek és a szülő-gyerek kapcsolatok

Az egypetéjű ikrek között sokkal inkább működik ez a fajta kommunikáció. Fizikai közelség nélkül is érzik egymást, egymás hangulatát, azt is ha baj van, és volt már arra is példa, hogy egy időben lettek szerelemesek, vagy épp állapotosak.

Szülő és gyerek között is erősebb ez a jelenség a kezdetekben. Ez azt feltételezi, hogy születésünkkor – és előtte – képesek vagyunk a telepátiára. Ebből pedig az következik, hogy a telepátia fejleszthető lenne, ha időben elkezdenénk gyakorolni.

Egy kis quantumfizika

Az összefonódás elve szerint, ha egyik részecske állapota megváltozik, akkor az hat a másikra, annak állapota is megváltozik. Az érdekes ebben az, hogy ez időtől és tértől független jelenség.

Úgy vélik, ezen elv alapján minden mindennel összefügg, nem számít, hogy hol és mikor vagyunk. Felvetődik a kérdés, hogy valóban három vagy négy dimenziós világban élünk-e. Ebből viszont következik, hogy több dimenzió is létezhet – egyesek szerint akár tizenkettő is.

Egy érdekes kísérlet

A Kaliforniai Egyetem kutatói egy csuklóra helyezett eszköz segítségével, gondolattal irányítottak egy okostelefont.

Nos, igen, hiszem, ha látom, ám paraszti ésszel úgy vélem, nem fektetnének hatalmas összegeket, energiákat a gondolatátvitel kutatásába, ha nem lenne semmilyen bizonyíték arra, hogy létezik. A telepátia – úgy tűnik – nem sokára technológiai megoldás lesz, nem sci-fi vagy boszorkányság.

Ahhoz, hogy a telepátiát használni tudjuk, nem csak az ideggyógyász kutatók és fizikusok összefogása kell. Helyesen kell tudni használnunk, mert nem csak jó sülhet ki belőle. A telepátia egy hatalmas nagy hatalom, ha bebizonyosodik létezése. Az ember, a világ – úgy vélem – sokkal több, mint amit látunk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást