Párkapcsolat / Szerelem

Nem tudod elkerülni az exed új barátnőjét? 5 tipp, hogy megkönnyítsd az életed

Nem tudod elkerülni az exed új barátnőjét? 5 tipp, hogy megkönnyítsd az életed

Senki sem szeret összefutni a volt szerelme jelenlegi partnerével, de néha sajnos ez elkerülhetetlen. Lehet, hogy ugyanarra az egyetemre jártok, egy helyen dolgoztok, vagy a baráti társaságod tagja. Ha már kénytelen vagy elviselni a jelenlétét, próbálj hozzá jó képet vágni, hiszen a duzzogás és ellenségeskedés nem vezet sehova. Íme öt tipp, ami megkönnyíti a találkozásokat, ha nem tudod elkerülni az exed új barátnőjét.

Ne rajta töltsd ki a haragod

Ha a volt barátoddal nem sikerült szépen szakítani, még kavaroghatnak benned heves érzelmek iránta. Ha ő hagyott el téged, vagy megcsalt, vagy ha esetleg még mindig szereted, akkor még nehezebb jó képet vágni az új barátnőjéhez.

Először is fontos, hogy a frusztrációd ne a lányon vezesd le, elvégre ennek neki semmi köze ehhez. Lehet, hogy lenézed és akarva akaratlanul utálod őt, de ha belegondolsz, ő valószínűleg nem ártott neked. Még akkor is, ha lecsapta a kezedről az exed, a döntés a volt pasidé volt, nem a lányé. 

Ne hasonlítsd hozzá magad

Ilyenkor természetes, hogy az új barátnőhöz hasonlítgatod magad, de ez sajnos nem vezet sehova, csak keserűséget okoz. Ha úgy találod, csúnyább, butább nálad, akkor kicsinyes vagy, ha pedig úgy tűnik, hogy szebb és okosabb, akkor csak a saját önbizalmad tépázod meg.

Bármit is hiszel, nincs jelentősége, mert már nem vagytok együtt az exeddel, úgyhogy ezen kár lamentálni. Ezért is jobb ilyenkor hanyagolni a volt barátod közösségi médiájának állandó nézegetését, sőt, a legjobb ha letiltod, úgy még kisebb a kísértés. 

Viselkedj vele normálisan

Bármennyire is gyűlölöd az exed – illetve akkor is, ha még mindig szereted – nem szabad engedned, hogy ezek az érzések befolyásolják azt, hogy hogyan viszonyulsz az új barátnőjéhez. Akkor is, ha belül tombolsz, nem mutasd ki és legfőképpen ne légy vele otromba. Próbálj meg kedvesen viselkedni vele és ki tudja, lehet, hogy egy idő után már meglátod majd benne az embert, nem csak az exed új csaját.

Engedd el a múltat és – amennyiben ő sem ellenséges irányodban – légy vele tisztelettudó. Ha egy helyen tanultok, akkor a tanulásra koncentrájl inkább, ha egy helyen dolgoztok, akkor pedig a munkádra, ezzel is könnyebb lesz elviselni a feszült helyzetet. 

mavoimages/depositphotos.com

Próbálj vele normális kapcsolatot kialakítani

Mondhatni íratlan szabály, hogy gyűlölnöd kell az exed új barátnőjét, de mindenkinek sokkal jobb az, mikor ez mégsem így van. Kiderülhet, hogy több közös van bennetek, mint gondoltátok és a végén még jóban is lehettek egymással.

Egy múltbéli románc nem szabad, hogy meghatározza a jelenlegi szociális kapcsolataidat, így ne hagyd, hogy a féltékenység miatt ne lásd meg valakiben a jót. Ha végül mégsem lesztek jóban a lánnyal, akkor se csüggedj, hanem gondolj arra, hogy te legalább túlléptél a kicsinyessségen és megpróbáltad. 

Ne emlegesd az exed

Ha sikerült egy joviális, vagy legalább beszélő viszonyt kialakítani az új barátnővel, akkor sem szerencsés, ha folyton a volt barátod a téma. Amikor róla beszéltek, kényes témák kerülhetnek a felszínre, amik mindkettőtöknek – vagyis mindhármatoknak – kellemetlen lehet. Akkor is maradj visszafogott, ha a barátnő hozza fel, hiszen nem szép dolog kiteregetni a szennyest.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást