Otthon

Tucatjával édesebb! Mennyei húsvétváró aprósütik

Imádjuk azokat a húsvéti finomságokat, amik nem csak finomak, de szinte asztaldísznek is beillenek. Ezeket a sütiket nyugodtan kint hagyhatod az asztalon, ha vendégeket vársz, de a család is biztosan szívesen szemezget belőlük. Csak aztán vigyázz, mert bár nagyon jó nézni őket, annál is jobb enni, így elég gyorsan fogynak!

Húsvéti mézes

Ez a finom és mutatós keksz nem más, mint a karácsonyról jól ismert mézeskalács húsvéti változata. Készíts ugyanolyan tésztát, mint amilyet a téli ünnepekkor szoktál, csak most vágd ki húsvéti formával, és dekoráld az évszaknak megfelelően.

Ha nincs kimondottan húsvéti formád, használhatsz bármit, ami nem kifejezetten karácsonyos, és a dekorációval teheted szezonálissá a sütit.

A dekort a megszokott tojáshabbal vagy cukormázzal és ételfestékkel is készítheted, de vehetsz kimondottan sütik rajzolásához használatos dekortollakat is a nagyobb áruházakban pár száz forintért.

 

Húsvéti csodaszelet

Egy tálkába önts annyi darált kekszet, amivel ki tudod tölteni egy kisebb tepsi alját. Apránként kezdj olvasztott vajat csorgatni a kekszre, közben folyamatosan kevergesd. Amikor már formázható, de még nem átázott a morzsád, lapogasd a kekszet a tepsi aljára. Önts rá egy kis konzerv édesített sűrített tejet, és egyenletesen oszlasd el.

Egy marék zabpelyhet teríts el a sűrített tej tetején, majd a tepsit szórd meg egy csésze apróra tört étcsokoládéval, egy csésze apróra tört vajkaramellával és egy csésze színes cukorkával, ami lehet például Dunakavics vagy M&M’s is.

Olvastad már?  A 6 legjobb díszítési technika karácsonyi sütikhez

Tedd az egészet a sütőbe, amíg a cukorkák olvadni nem kezdenek. A kész süteményt szeleteld fel, és rendezd tálakra.

 

Tavaszi színes felhőcskék

Egy csésze vajat keverj habosra két csésze kristálycukorral. Adj hozzá négy tojást, és ezekkel is keverd el alaposan. Adj a tésztához négy evőkanál citromlevet és 4 evőkanál citromhéjat. Forgass hozzá 4 teáskanál sütőport és apránként keverj bele 4 és fél csésze lisztet. 

Oszd a tésztát négy részre, és tetszés szerint adj mindegyikhez étel ételfestéket. Pihentesd 2 órán át hűtőszekrényben, majd formálj belőle diónyi gombócokat, forgasd őket porcukorba és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket 8-10 percig.

 

Kókuszkrémes csokitojás

Egy közepes méretű edényben egy robotgép segítségével keverj puhára 230 gramm krémsajtot egy evőkanál puha vajjal, 4 csésze porcukorral és egy csésze kókuszreszelékkel. Tedd a krémet egy órára hűtőszekrénybe. 

Porcukorba mártott kézzel formázz tojásokat a krémből és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd pihentesd egy órán át a fagyasztóban.

Két tábla csokit olvassz meg és egy villa segítségével mártsd bele a tojásokat, majd tedd őket vissza a tepsire és mehetnek a hűtőbe, amíg a csoki meg nem szilárdul. A tojásokat dekorálhatod rálocsolt étcsokival, de színes cukorkákkal vagy kókuszreszelékkel is.

Olvastad már?  A 6 legjobb díszítési technika karácsonyi sütikhez

 

Húsvéti olasz aprósütemény (Taralli Dolce Di Pasqua)

Másfél csomag vajat olvassz fel és hagyd kihűlni. Egy nagy tálban keverj össze 5 csésze lisztet és másfél evőkanál sütőport. Egy másik tálban verj fel 6 tojást egy és negyed csésze cukorral, a vajjal és két evőkanál vaníliaaromával. Öntsd hozzá a lisztet, gyúrd lágy tésztává és tedd a hűtőbe, amíg elég szilárd lesz ahhoz, hogy dolgozni lehessen vele.

Ha kész, formázz a tésztából golyókat, majd kicsit nyújtsd meg és hajtsd össze őket patkó formára, a végeket nyomd össze kicsit. Előmelegített sütőben süsd őket, amíg szépen megemelkednek és éppen csak pirulni kezdenek. Hagyd őket teljesen kihűlni. Ekkor készítsd el a bevonatot: 3 csésze porcukrot keverj el 4 evőkanál vízzel és fél evőkanál citromlével. Gyorsan, mielőtt a bevonat száradni kezd, mártsd bele a süteményeket. A tetejüket szórd meg színes cukorkával. Vigyázz, mert a máz nagyon gyorsan szárad!

Ha nem vagy biztos magadban, megcsinálhatod két adagban is, mert ha egyszer elkezd megkötni az edényben, már nem menthető.