Szerelem / Párkapcsolat / Szex

Trükkök a szülővé váláshoz

A szex az emberi szükségletek között bizony előkelő helyen szerepel. Nem csak azért, mert ez a tevékenység hihetetlen mennyiségű boldogsághormont zúdít a testre. Persze csak akkor, ha nem válik görcsössé.

Mert sajnos, amikor már hónapok, esetleg évek óta próbálkozunk azzal, hogy a szex ne csak élményt, hanem egy új életet is hozzon, akkor nem éppen egyszerű feladat feszültségmenetesen együtt lenni.

Csak stresszmentesen

Igen, ez bizony kulcskérdés. Ha ugyanis az agyunk összes idegszála azzal van elfoglalva, hogy hogyan is hozzuk össze a picit, akkor nem csak, hogy magát a szexet nem fogjuk élvezni, de a fogantatás esélye is jelentősen csökken. Ez igaz mind a nők, mind pedig a férfiak esetében, akiknél akár merevedési zavarok is felléphetnek a túlzott akarás miatt.

Nagyon egyszerű lenne azt mondani, hogy nem kell görcsölni, előbb-utóbb összejön, de ez sajnos nem mindig van így. Éppen ezért természetesen menjünk orvoshoz, specialistához, és próbálkozzunk teákkal és más lehetőségekkel is, de ami a legfontosabb: ne izguljunk. Ez ugyanis a legjobb módszer, első körben az orvos is ezt javasolja. Nem arról van szó, hogy nem lehet a gondolataink között a gyerek képe, csupán arról, hogy találjunk vissza a szex élvezetéhez, a gyönyörhöz és a spontaneitáshoz.

Ha a szeretkezések egy folyamattá, egy elvégzendő feladattá alacsonyodnak a gyerekvállalás oltárán, akkor egy idő után azt fogjuk majd kérdezni magunktól: miért is akarok én gyereket ezzel az emberrel, hiszen már a szex sem jó vele.

Fokozzuk a hatékonyságot

Az, hogy el kell engedni a görcsösen akarást, még nem jelenti azt, hogy egy – két taktikával ne segíthetnénk elő a kis fickók célba jutását. Az első lehetőség, hogy kifejezetten olyan pózokat választunk, ahol a spermiumokat a gravitáció is segíti.

Ez nagyjából azt jelenti, hogy a tökéletes póz az lenne, amikor a nő fejen áll. És a behatolás így történik, ez azonban nem csak kényelmetlen, de röhejes is. Érdemes inkább „csak” arra koncentrálni, hogy a hölgyek csípője alatt legyen egy párna, így egy kisebb dőlésszöget adhatunk a testnek, ami hathatós segítség lehet.

A másik, amit tehetünk, hogy kerüljük azokat a helyzeteket, amikor a gravitáció ellenünk dolgozik. Persze belefér a szexbe az is, hogy állva, a falnak támaszkodva élvezzük egymást, de az orgazmust már nem jó így átélni, mivel így könnyebben megy kárba a munkánk gyümölcse.

Amire érdemes figyelni

A legtöbb esetben már az is komoly segítséget jelenthet, ha odafigyelünk arra, hogy mikor következik be a peteérés. Ez szerencsére nem egy – egy pillanat a hónapban, hanem napok, ilyenkor érdemes elővenni a buja énünket. Senkinek nem kell megijedni, a közhiedelemmel ellentétben olyan nincs, hogy túl sok szex.

Hiába esünk egymásnak akár napi 3-szor, az nem csökkenti jelentősen a teherbeesés lehetőségét, tehát csak rajta. Mint minden lehetőségnél, úgy itt is nagyon fontos, hogy nem szabad túlzásba vinni az aggódát, nem kell azonnal ugrani, ha peteérés van, és persze nem kell csak erre az időszakra sűríteni az együttléteket.

Tartsuk szem előtt, hogy a szex, amellett, hogy életet ad, a kapcsolat egyik fontos mozgatórugója is, így nem szabad csak az egyik, vagy másik funkcióját a fókuszba állítani, mert előbb vagy utóbb lelki sérülés lesz a vége.

A babavárás, és a tervezgetés nagyon szép dolog, hiszen sokkal közelebb hozhatja egymáshoz az embereket. Ha azonban nem akar elindulni a csöppség az élet felé, akkor sem szabad görcsössé válni. Hiszen mindannyian jól tudjuk: ez biztosan nem segít.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást