6 trükk, hogy a megfelelő barátok vegyenek körül

6 trükk, hogy a megfelelő barátok vegyenek körül

Címlap / Életmód / Egészség / 6 trükk, hogy a megfelelő barátok vegyenek körül

„A barátait legalább megválogathatja az ember…” – szokták mondani. A legtöbben azonban mégsem élnek ezzel a lehetőséggel, és olyan kapcsolatokba fektetnek energiát, amelyek hosszú távon kudarca vannak ítélve. A következő rövid útmutató segít, hogy mostantól kevesebb csalódást kelljen átélned!

Tedd magasabbra a mércét!

Ha fontosnak tartod, hogy a karrieredben vagy a párkapcsolatodban a következő szintre lépj, ebből a fejlődésből miért pont a barátságokat hagynád ki?

Természetes, hogy azoknak a társaságában érzed magad a legjobban, akik hasonló etalon szerint mérik az életet.

És a haladás a legjobb dolog, ami veled történhet. Nyilvánvaló, hogy nem mindenki tarthatja veled a lépést.

Előfordulhat például, hogy valaki gyermekkorod óta a legjobb barátod, ám hirtelenjében már nem tudtok együtt örülni a sikereidnek – nem rosszindulatból, hanem mert egyszerűen ő nem érzi át a jelentőségüket.

Irányítsd a figyelmed olyanokra, akik nem fognak vissza, a többieket pedig csendben, békével engedd el!

Keresd a közös értékeket!

Noha a változatosság sok tekintetben gyönyörködtet, és minél többféle szemléletű, beállítottságú barátod van, annál gazdagabbnak érezheted magad, az értékrendet illető nagyobb különbségek hosszú távon bizony nem vezetnek jóra.

A barátság magvát mégiscsak egyfajta lelki-szellemi közösség adja, mely ha hiányzik, nem tudjátok megfelelően inspirálni és támogatni egymást.

Tipikus történet, hogy kiválóan elvagy valakivel, akivel csak egyvalamiben nem egyeztek, és ez igazából fel sem tűnik, amíg az a bizonyos téma nincs napirenden.

Egy házasságellenes ember viszont nem biztos, hogy ugrálni fog örömében, miután a párod megkérte a kezedet…

A kérdés, hogy az ilyen vízválasztókon túl tudod-e tenni magad, vagy itt a vége, fuss el véle.

Válassz olyanokat, akik erősítenek!

Mindannyiunknak megvannak a maga erős és gyenge pontjai. A sajátjaiddal remélhetőleg már tisztában vagy.

Rendkívül hasznos lehet számodra egy olyan barát, akiben pont azt a készséget, képességet vagy tulajdonságot csodálhatod, amit magadban hiányolsz.

Nem kell rögtön hatalmas dolgokra gondolni, tehát ha meggyűlik a bajod egy bevásárlás összegének kiszámításával, még ne kezdj el a Facebookon elméleti matematikusokat jelölgetni!

Kezdetnek pont elég, hogy ha például nem vagy valami rendszerető, akkor érdemes segítséget kérned a „pakolászós” barátnődtől.

(De nem a tisztaságmániástól, mert a végletek találkozása nem feltétlenül szerencsés!)

Döntsön az érdeklődési köröd!

Hagyd, hogy az érdeklődési körödnél fogva új emberek szivárogjanak az életedbe!

A kirándulások, a sportlehetőségek és a különféle képzések tökéletesek arra, hogy zökkenőmentesen beszédbe elegyedj másokkal.

Egy közös téma már adott, tehát kínos csendtől sem kell tartanod! Nem kell mindenhol rögtön „öribarira” vadásznod: már az is nagyszerű, ha valakivel az adott tematikán belül kedélyesen elvagytok.

Ez a fajta könnyed tét nélküliség minden bimbózó emberi kapcsolatnak jót tesz, ráadásul felfigyelhetsz azokra a mintákra, melyek alapján képes vagy eldönteni, kinek a közelebbi társaságára tartasz igényt, és melyek azok a tulajdonságok, amiktől jobb három lépésnyi távolságban maradnod.

Győzzön a tudásszomj!

Az élet a tanulásról, a fejlődésről és az előrehaladásról szól. Minél nyitottabb valaki minderre, annál kiegyensúlyozottabb lesz.

Válassz olyan barátokat, akik nem állnak ellen a változásnak, és bármikor nyitottan fogadják az új információkat! Ők szolgálnak majd kísérőként a saját utadon.

A tanulás természetesen nemcsak iskolai keretek között történhet: egy általános iskolát végzett ember bölcsességére is felfigyelhetsz annak alapján, hogy miként viselkedik egy adott élethelyzetben.

A tudásszomj izgalmas beszélgetőpartnerré teszi az embert, márpedig ilyen barátokkal garantáltak a világmegváltó beszélgetések!

Azokat pedig inkább hagyd, akik azt hiszik: már mindent tudnak…

Add, amit kapni szeretnél!

Kiforrott képed van arról, mit szeretnél kapni a barátaidtól?

Ez fantasztikus, mert nincs más dolgod, mint ugyanazt nyújtani – és mivel a világ egy tükör, biztos lehetsz benne, hogy megtérül a fáradozásod!

Nem biztos, hogy pont ugyanattól kapod a legtöbbet, akivel a legbőkezűbb voltál, de az idő és az energia visszatér hozzád.

Nemcsak a barátságokra érvényes, hogy célszerű úgy bánnod az emberekkel, ahogy elvárnád, hogy ők bánjanak veled.

Így is megtanulod majd a kötelező leckéket, ám biztos, hogy összességében harmonikusabb viszonyoknak örülhetsz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást