13 trendi alkalmi frizura 2015 nyárra

13 trendi alkalmi frizura 2015 nyárra

Címlap / Stílus / Haj / 13 trendi alkalmi frizura 2015 nyárra

Az esküvőszezon beköszöntével, illetve az érettségi bankettek meg a diplomaosztók közeledtével már biztos eszedbe jutott, hogy jó lenne néhány extra frizuratippet kipróbálni ezen a nyáron. Rajtunk ne múljon!

Copf-konty feltűnő díszekkel

Hőségben alapvető, hogy olyan alkalmi frizurát válassz, amelyik hagyja szabadon lélegezni a tarkódat és a válladat. 

Az egyszerű copf ügyes feltekerésével készülő konty tökéletes erre a célra, ráadásul a hagyományosnál sokkal könnyedebb, mégis elegáns hatást kelt. Idén ne fukarkodj a kiegészítőkkel: válassz fémesen csillogót, kövekkel díszítettet!

Hátra a frufruval

Ha a homlokodon szeretnéd érezni a hűsítő fuvallatot, nem viselhetsz nyáron frufrut. Amennyiben jól feltupírozva hátrafésülöd az elülső tincseket, megmenekülhetsz a verejték okozta csapzottságtól, ráadásul az arcod hosszításával királynői megjelenésed lehet.

A többi fürtöt nem kell vastagon belakkoznod – elég egy leheletnyi hajformázó, hogy tartson!

Fülek szabadon

Lehet, hogy erről a frizuráról első ránézésre A csillagok háborújának Leila hercegnője jutott eszedbe. Modellünk haja azonban szoros csiga helyett lazán hátralóg – mégis szabadon hagyja az egész arcot, nyakat, fület és homlokot. 

Copffal vagy csavarással is rögzítheted az oldalsó tincseket. Érdemes a hajad színével harmonizáló tűt vagy csatot választanod a művelethez.

Csomóra kötve

Ehhez a frizurához sem kell csomót kötni a hajadra! Az ahhoz hasonló optikai hatás kedvéért csupán csavard meg, és saját magával tekerd körbe a lófarkad, hogy aztán alátűrd a maradék hosszt. 

Minél több szín keveredik, annál látványosabb ez az alkalmi frizura is. Az oldalsó és alulsó tincsek rögzítéséhez hajtömegedtől függően több tűre vagy csatra is szükséged lehet.

Elő a virágokkal!

A nyári alkalmi frizura feldobásának nincs is kézenfekvőbb módja néhány virág betűzésénél. Mivel azonban a valódiakért igazán kár, ráadásul elhervadnának a hajadban, sokkal jobban jársz, ha mű változatra teszed le a voksodat. 

Olyan hajbavalókat is vásárolhatsz, amelyekre eleve selyemvirágot rögzítettek, így egyáltalán nem szükséges ezzel pepecselned. Elég a kedvenc kontyodba illesztened.

Minden egyfelé

Az aszimmetrikus megoldás mindig sikkes. Ennél a hullámos variációnál nincs más dolgod, mint hátul és felül egyik oldalra tűzni a hajad, majd sütővas vagy csavarók segítségével belecsempészni a hullámokat. 

(A második lépést természetes csigák esetén persze kihagyhatod.) A rögzítéshez válassz olyan lakkot, amely UV-szűrőt is tartalmaz, mert így megvédheted a napsugarak káros hatásától a hajadat! 

Dögösen laza

Ha a decens szemfestést lazább konttyal párosítod, te leszel a végzet asszonya – méghozzá anélkül, hogy kopogna a lakktól a kobakod.

A hátul-felül összefogott hajadat tetszés szerint eloszlatva lazán rögzítsd a fejed tetszőleges részein. A lényeg, hogy sehol se legyen szoros vagy feszes az eredmény! 

Ukrán inspiráció

A fej köré rögzített hajfonat északkeleti szomszédaink specialitása, de idén a világ bármelyik kifutóján lehet vele találkozni. 

Nem a legkönnyebb ugyan elkészíteni és hordani, ám igazán megéri a strapát, mivel valóságos költemény! Fond egybe a hajad valamelyik füled mögötti részről kiindulva, aztán rögzítsd a másik oldalra. 

Borzaska

Semmi kedved megregulázni a hajad a nyári forróságban, mégis látványos sörényre vágysz, ami megállja a helyét a jeles alkalmakkor? Varázsold magad oroszlánná! 

Nagy csavarón szárítsd meg, aztán alaposan borzold össze magad. Megkönnyíti a dolgod, ha a felső tíz centit egyenesen hagyod. Így elég lesz egy-két csat a rögzítéshez. 

Tupír középen

Elöl válaszd ketté a hajad, s a füled mögött fogd hátra. Utána a fejed búbján – a kis választékra merőlegesen – tupírozd fel a tincseket, s magasságukat meghagyva rögzítsd őket hátul egyenesen. 

A letisztult, elegáns frizura egy jó lakkal sokáig tartja magát, ráadásul nem nagyon kell igazgatni.

V-konty

Unod már az egyetlen apró varkocsba fogott kontyot, így szívesen kipróbálnál valamilyen újdonságot? A V-kontyot akkor neked találták ki! 

Elkészítésének több módja is van, de általánosságban elmondható, hogy körülbelül vállig érő hossznál a legkönnyebb, azalatt és afölött már egy kicsit több kézügyességet igényel. Érdemes hajvégápolót használnod előtte, nehogy töredezzen! 

Királynői konty

Elkészítéséhez három részre kell választanod a hajad. Közülük kettőt fonj copfba, a harmadikat pedig klasszikus konty módjára tűzd azoknak a kiindulásához. 

A kompozíció akkor lesz tökéletes, ha a trió mindhárom elemét megfelelően rögzíted. Elsősorban esti programokhoz ajánljuk, amikor a pára és a verejték nem annyira fenyegeti a remekművet.

Virágkupac

A lazán feltűzött, felül direkt lazán hagyott haj díszítésének egyik legbájosabb módja, ha itt-ott véletlenszerűen apró virágokat rejtesz el benne. E célra a díszített hajtűk a legalkalmasabbak, amelyek nem engedik látni, hogy a növényke mivel kapaszkodik a frizurádba. Natúr sminkkel fest a legjobban. 

​Tizenhárom tippünk közül neked melyik tetszik a legjobban? Kommentben várjuk a válaszodat!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást