Friss nyári tál, mediterrán ízek, ráadásul főzés alig szükséges hozzá.
Hozzávalók
– 20 dkg zöldbab, szárait letörve
– 1/3 csésze olivaolaj az öntethez
– 1 evőkanál dizsoni musztár
– 40 deka fehér bab
– 10 dkg friss zöldsaláta
– 2 doboz tonhal olajban, nagy darabokban
– 3 nagy tojás, keményre főzve
– szeletelt piros retek
– olívabogyó
– frissen őrölt bors
Elkészítés
1. Sós vízben enyhén párold meg a zöldbabot úgy, hogy még ropogós maradjon. A fehérbabot is főzzük kuktában, maj szűrjük le.
2. Egy mérőpohárban keverjük össze a mustárt és az olajat, majd locsoljuk meg vele a fehérbabot és a zöldet.
3. Egy nagy tálon rendezzük el a szeletelt retket, a két féle babot, tonhalat, olíva bogyókat, főttojást. Öntsük rá a megmaradt öntetet.
Kíválóan illik friss baghette kenyérrel.