A krumpli valószínűleg a te étrendednek is szerves részét képezi. Finom, egyszerű elkészíteni, és rengeteg módon variálható, attól függően, hogyan sütöd, főzöd, és milyen fűszerekkel dobod fel. Ezért aztán felmerülhet benned is a kérdés, hogy milyen hatással lehet rád az, ha valamilyen formában minden nap fogyasztod? Most eláruljuk!
1/5 A benne lévő ásványi anyagok
Először is vegyük át, mi van a burgonyában. A héja például nagyon gazdag káliumban, ami a szíved egészsége szempontjából sokat számít.
Mindemellett magnézium és vas is található benne, amelyek felszívódását nagyban segíti a C-vitamin-tartalma. Ha például emésztési gondokkal küzdesz, akkor érdemes még többet fogyasztanod belőle, hiszen nagyon szuper rostforrás, és a gyomrodra is pozitív hatással van – legjobban ez a főtt és sült burgonya esetében mutatkozik meg. Az olajban sült változatokkal viszont bánj mértékkel, hiszen ilyen formában jóval károsabb lehet!
Azonban csőben sütve, főve, levesben felhasználva egyaránt nagyon egészséges fogyasztani.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!