VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Hozzávalók:
– 1,5 kg hámozott, kimagzott, apróra vágott sütőtök
– 1 hagyma, apróra vágva
– 1 liter alaplé vagy víz
– 150 ml tejszín
– ¼ teáskanál reszelt vagy őrölt szerecsendió
– frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
– tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
1. Két közepes méretű sütőtöknek vágjuk le a felső 1/3-át, kanalazzuk ki a magokat, majd a belsejét is és vágjuk kockákra a húsát.
2. Tegyük sütőbe a két kivájt tököt, süssük míg megpirul és a belseje megpuhul.
3. Eközben tegyük a tököt, hagymát és alaplevet egy nagy serpenyőbe. Forraljuk fel és főzzük lassú tüzön 20 percig. Helyezzük egy magas tálba az egészet, botmixerrel pürésítsük és öntsük vissza a serpenyőbe. Keverjük hozzá a tejszínt, szercsendiót, borsot. Tálaljuk a készre sült tökökben, ropogós kenyérrel, tejföllel.