Életmód / Receptek / Táplálkozás

Tökben tálalt sütőtökleves

Tökben tálalt sütőtökleves

Egy finom, klasszikus sütőtökrémleves lerben sült tök-tányérban tálalva.

Hozzávalók:

– 1,5 kg hámozott, kimagzott, apróra vágott sütőtök 

– 1 hagyma, apróra vágva 

– 1 liter alaplé vagy víz 

– 150 ml tejszín 

– ¼ teáskanál reszelt vagy őrölt szerecsendió 

– frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint 

– tejföl a tálaláshoz

Elkészítése:

1. Két közepes méretű sütőtöknek vágjuk le a felső 1/3-át, kanalazzuk ki a magokat, majd a belsejét is és vágjuk kockákra a húsát.

2. Tegyük sütőbe a két kivájt tököt, süssük míg megpirul és a belseje megpuhul.

3. Eközben tegyük a tököt, hagymát és alaplevet egy nagy serpenyőbe. Forraljuk fel és főzzük lassú tüzön 20 percig. Helyezzük egy magas tálba az egészet, botmixerrel pürésítsük és öntsük vissza a serpenyőbe. Keverjük hozzá a tejszínt, szercsendiót, borsot. Tálaljuk a készre sült tökökben, ropogós kenyérrel, tejföllel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást