Tojásszeletekkel tűzdelt csirkemell

Tojásszeletekkel tűzdelt csirkemell

Címlap / Életmód / Receptek / Tojásszeletekkel tűzdelt csirkemell

A tojással készült ételek húsvétkor különösen népszerűek. A tojásszeletekkel tűzdelt csirkemell, könnyű, egészséges fogás. Vonalaikra különösen vigyázók étrendjében is helye lehet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 közepes méretű fél csirkemell filé
  • 2 közepes tojás
  • bors
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemell filéket éles késsel 12-15 mm-enként másfél centiméter mélyen beirdaljuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk őket, majd vékony szeletekre vágjuk. A zellerzöldet megmossuk, levélkékre szedjük.

A húsok vágatait picit megnyitjuk, és 1-1 szelet főtt tojással megtűzdeljük a húsokat. Igyekezzünk úgy dolgozni, hogy a húsok és a tojásdarabkák is egyben maradjanak. 

A tojással tűzdelt csirkemellet sóval, 1-2 tekerésnyi borssal ízesítjük. A zellerzöldet a húsra szórjuk. 

A tepsit olívaolajjal vékonyan kikenjük, a húsokat belefektetjük. Pici olívaolajat öntünk rá, Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd 180 fokos sütőben kb.25-30 perc alatt megsütjük.

Ha fér, tehetünk a tepsibe néhány megtisztított, negyedelt burgonyát, így a köret is meglesz a húshoz.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!