A tojással készült ételek húsvétkor különösen népszerűek. A tojásszeletekkel tűzdelt csirkemell, könnyű, egészséges fogás. Vonalaikra különösen vigyázók étrendjében is helye lehet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 közepes méretű fél csirkemell filé
- 2 közepes tojás
- só
- bors
- 2 szál zellerzöld
- 2 dkg reszelt parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemell filéket éles késsel 12-15 mm-enként másfél centiméter mélyen beirdaljuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk őket, majd vékony szeletekre vágjuk. A zellerzöldet megmossuk, levélkékre szedjük.
A húsok vágatait picit megnyitjuk, és 1-1 szelet főtt tojással megtűzdeljük a húsokat. Igyekezzünk úgy dolgozni, hogy a húsok és a tojásdarabkák is egyben maradjanak.
A tojással tűzdelt csirkemellet sóval, 1-2 tekerésnyi borssal ízesítjük. A zellerzöldet a húsra szórjuk.
A tepsit olívaolajjal vékonyan kikenjük, a húsokat belefektetjük. Pici olívaolajat öntünk rá, Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd 180 fokos sütőben kb.25-30 perc alatt megsütjük.
Ha fér, tehetünk a tepsibe néhány megtisztított, negyedelt burgonyát, így a köret is meglesz a húshoz.