Több mint barátság – Hová vezethet?

Több mint barátság – Hová vezethet?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Több mint barátság – Hová vezethet?

Egyre többször hallani a szexbarátság hódító körútjáról. Ez a fogalom lényegében egy olyasfajta viszonyt takar, ami magában foglalja a barátságot, de mégis több annál, hiszen a kapcsolatban a szexualitás is jelen van.

Jó is lehet?

Sokan felhördülnek, hogy egy ilyen kapcsolat jó is lehet, hiszen lényegében sehova sem vezet, ez azonban mégsem így van.
Nem feltétlenül gond, ha van az életünkben olyasvalaki, akivel mindent megbeszélhetünk, aki mindenben megért és támogat minket, s emellett oly módon is hajlandó nekünk örömet szerezni, ahogy azt a kedvesünk tenné.

Nagy csalódás után

Gyakran a nagyobb csalódáson átesett emberek választják a szexbarátságot, hiszen így nem kell kiadniuk magukat érzelmileg, márpedig ha nincs szerelem, akkor nem is történhet meg újra az, amin korábban átestek. 
Minden felnőttnek vannak természetes igényei, amiket szeretne kielégíteni, s ha olyasvalaki mellett vigasztalódhat, akit régóta ismer, és akiről tudja, hogy pontosan ugyanannyit szeretne, amennyit ő, akkor máris megoldódott a helyzet.

Elköteleződés nélkül

A szexbarátság hasonlít a nyitott kapcsolathoz, ám mégsem teljesen ugyanaz, hiszen a nyitott kapcsolatban sokkal nagyobb felelősséggel tartoznak egymás iránt a felek, mint a szexbarátság esetén. 
Utóbbi során sokkal fontosabb a jelen, a kötetlenség, sőt, közös tervek sincsenek, hiszen csak az a fontos, hogy az aktuális igények maradéktalanul ki legyenek elégítve.

Ha előkerülnek az érzelmek

Az előnyök után beszélnünk kell a hátrányokról is, hiszen mint minden emberi kapcsolatban, a szexbarátságban is felmerülhetnek különféle problémák. 
A leggyakoribb ok, hogy előkerülnek az érzelmek, főleg a nők esetében. Még ha a nagy csalódás miatt is választottad ezt az utat, akkor is rádöbbenhetsz, hogy ezzel a valakivel minden téren harmónia van köztetek, és ekkor már könnyen szerelembe eshetsz. Ha a másik fél is így érez, akkor tökéletessé válhat a kapcsolatotok, de ha nem, akkor azonnal „szakítás” lehet a vége. 
Sajnos az is megeshet, hogy csak azért volt ilyen nagy az egyetértés, mert mindenki azt csinált, amit csak szeretett volna. A kimondott kapcsolattal viszont falakat állítottatok fel, amik éppenséggel lehet, hogy közétek és nem körétek épülnek.

Mások véleménye

Úgy lenne szép az élet, ha senki véleményével nem kellene törődni és ténylegesen erre is kell törekedni, de azért úton-útfélen találkozik az ember olyanokkal, akik nem tűrik, ha valami nem átlagos.
És hát valljuk be, a szexbarátság résztvevőire könnyen rásüthetik, hogy könnyűvérűek és képtelenek a normális emberi kapcsolatra, ami természetesen nem feltétlenül igaz, de ha éppen lelki problémák miatt választottad ezt az utat, bizonyára nem fog jól esni egy negatív vélemény se.

Egyezzetek meg!

Ha úgy döntesz, belevágsz egy ilyen kapcsolatba, fontos, hogy megbeszéljétek az alapszabályokat. Még ha az első alkalom a semmiből jött, akkor is muszáj a későbbiekben megszabnotok a határokat. Ilyen lehet pl., hogy amint felmerülnek az érzelmek, szóltok a másiknak. Azt is érdemes megbeszélnetek, hogy nem szeretők vagytok, tehát amint egyikőtök talál valakit, a szexbarátságnak véget kell vetnetek. 
Természetesen a szabályok csak tőletek függnek, de éppúgy, ahogy egy barátságban, vagy egy párkapcsolatban időnként beszélni kell róla, merre tartotok, ugyanúgy a szexbarátságban is kell egy irányvonal.

Ne hagyd magad kihasználni!

Női szemmel is csábító lehet egy kötetlen kapcsolat, na de gondolj bele, milyen jó mindez a férfiak oldaláról! Csakis az élvezetek maradnak egy klassz csaj oldalán, ráadásul úgy, hogy lényegében semmilyen kötelezettségről nincs szó. 
Ennek tudatában nagyon fontos, hogy rájöjj, ha az egész viszony már csak arról szól, hogy téged kihasználjanak úgy, hogy lényegében semmit nem kapsz vissza abból, amit adtál. Ha bármikor, akármilyen apróság miatt rosszul érzed magadat, azonnal, tudatosan véget kell vetned az egésznek, hiszen éppen azért vágtál bele, mert feltöltődni szerettél volna, nem pedig azért, hogy még több energiát veszíts.
Ha készen állsz a szexbarátságra, akkor vágj bele, de minden egyes alkalom esetén inkább duplán biztosítsd be magadat a védekezés területén, mert ebben a szituációban teherbe esni éppolyan nagy felelőtlenség, mintha egyéjszakás kaland során válnál várandóssá. 
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást