Tippek a profiktól – így lesz szuper tartós a körömlakkod!

Tippek a profiktól – így lesz szuper tartós a körömlakkod!

Címlap / Stílus / Test / Tippek a profiktól – így lesz szuper tartós a körömlakkod!

Mindegy, hogy otthon készíted el, vagy szalonban csináltatod, a manikűr széppé és ápolttá teszi a kezedet, amire öröm ránézni – néhány napig. Aztán, amikor a lakk pattogni kezd, a körmeid azonnal az ápolatlanság jeleit fogják mutatni, ami nagyon bosszantó lehet. Az alábbiakban megosztunk néhány tippet, amivel tartósabbá teheted a lakkozást.

Viselj kesztyűt!

Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy körmeik védelme érdekében mindenféle házimunkát messzire elkerüljenek. A mosogatás meg a tűzhely súrolása nem tesz jót a lakknak, de könnyedén megvédheted őket, ha gumikesztyűt viselsz.
Egy csinos bőr- vagy szőrmekesztyű pedig jó szolgálatot tesz, ha kimész a hidegre, a hőmérsékletingadozás ugyanis szintén lerövidítheti a lakk élettartamát.

Ne kérj áztatást

A legtöbb szalonban a manikűrt áztatással kezdik, ám egyesek vélemények szerint ezt nem feltétlenül a legjobb megoldás, a vízben áztatva ugyanis a körömágyaid kitágulnak, majd száradás után visszahúzódnak, ez a mozgás pedig tönkreteszi a lakk felső rétegét.
Az áztatásra egyébként a felhám feláztatása miatt van szükség, de ezt speciális olajjal is el lehet érni, ami még a bőrödet sem szárítja ki.

Kérdezd meg a manikűrösödet, hogy nála van-e erre lehetőség!

Tiszta alappal

Ha magadnak készíted a lakkozást, mindig győződj meg róla, hogy minden fölösleges szennyeződést eltávolítottál a körmeidről.
Bármilyen olaj, zsiradék, testápoló, de akár a tiszta víz is lerövidítheti a felvitt lakk élettartamát, ezért lakkozás előtt előbb egy lemosóba áztatott, majd egy száraz vattapamaccsal töröld át alaposan a körmeidet.

Fedd be újra!

Nyilván nem kell mondanunk, hogy a fedőlakk nem csak fényesebbé teszi a manikűrt, de tartósabbá is teszi. A lakk élettartamát még tovább növelheted, ha az átlátszó fedőlakkal nem csak a manikűr elkészülte után vonod be a körmeidet, hanem néhány naponta egy újabb réteget húzol belőle a körmeidre.
Nem kell vastagon felvinni, éppen csak annyira, hogy pótold a lekopott részeket, és így biztosítsd a körmeid védelmét. Külön figyelj a körömvégekre, hiszen a lakk itt pattan le először!

Fertőtleníts okosan!

A kézfertőtlenítő okos találmány, de figyelj, hogy csak akkor használd, ha valóban szükséged van rá: az állandó kenegetés ugyanis, a benne található alkohol miatt lemarja a lakk felső rétegét, így gyorsan tönkreteszi a manikűrödet.
Ha csak lehetőség van rá, moss inkább kezet a fertőtlenítő használata helyett.

Alapozz!

A fedőlakk hasznos és szép, de a körömlakk még tartósabb lesz, ha felvitele előtt egy speciális, kifejezetten erre a célra kifejlesztett alapozólakkot is felviszel.
Ez nem csak kiemeli a körömlakk színét, és megvédi a körmeidet az elszíneződéstől, de mivel a lakk jobban megül benne, azt is biztosítja, hogy a fedés sokkal tovább hibátlan maradjon.

Száradási idő: 12 óra!

Lehet, hogy a gyorsan száradó körömlakkoddal 5 perc múlva már akár a cipődet is felhúzhatod, de ne feledd el, hogy a tökéletes száradáshoz akár 12 órára is szükség lehet.
Ez persze nem azt jelenti, hogy ennyi időn keresztül mozdulatlanul kell ülnöd, de kerüld a nagyobb hőhatást, például a szaunázást, vagy a kézszárító használatát, mert a nagy hő bezavar a száradási folyamatba, és a lakkréteg könnyebben fog lepattogni.

+1 tipp: kutikulaolaj

Ha a lakk felső rétegén hajszálvékony repedést látsz, gyorsan kend be kutikulaolajjal, ami kisimítja a felületet, így megakadályozod, hogy a rés mentén a körömlakk később lepattogjon.
Az olaj felszívódása után a biztonság kedvéért jöhet még egy réteg fedőlakk, és máris garantáltad, hogy a manikűröd néhány nappal tovább tartson.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást