Tippek a húsvéti dekorációhoz

Tippek a húsvéti dekorációhoz

Címlap / Otthon / Dekor / Tippek a húsvéti dekorációhoz

Pár hét múlva itt a húsvét, amelyre nemcsak különleges ételekkel érdemes készülni, hanem lenyűgöző dekorációval is. Érdemes minden helyiségbe húsvéti hangulatot varázsolni. Cikkünkkel ehhez próbálunk segítséget nyújtani. (x)

A húsvéti dekoráció sokat hozzátehet az ünnepi hangulathoz, érdemes időt szánni a beszerzésére vagy az elkészítésére. Mutatunk néhány ötletet, amelyek inspirációul szolgálhatnak. A dekoráció egyszerűen megvásárolható, de otthon is elkészíthető. Kész dekoráció és alapanyag egyaránt beszerezhető a DekorPlaza.hu húsvéti termékei közül.

Elkészítésük könnyű, szinte gyerekjáték, akár kiváló családi program is lehet

A festett tojások kötelező elemei ennek az ünnepnek. Elkészítésük könnyű, szinte gyerekjáték, akár kiváló családi program is lehet. Az egyszínű és a mintás változatok egyaránt különleges látványt nyújtanak.

Festhetőek ételfestékkel, de különböző anyagokkal is dekorálhatóak, amelyek egyszerűen felragaszthatóak a tojásokra. Utóbbi esetben érdemes műanyagból készült változatokat használni, mivel sokkal tartósabb megoldást nyújtanak. Ragasztható a műanyag tojásokra például fonal vagy csipke. A bátrabbak a dekupázs technikát is alkalmazhatják a húsvéti tojások díszítésekor.

Díszítőelemei lehetnek például a dohányzóasztalnak 

A tojások dekorálásának leginkább csak a képzelet szab határt. Az elkészült tojások tökéletes díszítőelemei lehetnek például a dohányzóasztalnak vagy az étkezőasztalnak, de egy vázába tett ágra akasztva is gyönyörű látványt nyújtanak. Utóbbi esetben természetesen rögzíteni kell szalagokat a tojásokra. Az ajtók díszítéséről sem szabad megfeledkezni, amelyhez tökéletesek az ajtódíszek. Fontos, hogy a tavaszhoz legyenek igazítva, legyenek minél színesebbek. Kész ajtódíszek is beszerezhetőek, de néhány egyszerű alapanyag beszerzésével mi magunk is elkészíthetjük. 

Ugyanúgy, mint a tojásfestés, az ajtódísz készítése is tökéletes családi program lehet. Az ajtódísz elkészítéséhez szükség lesz egy koszorúalapra, virágokra, műanyagból készült tojásokra és némi szalagra. Ha sikerült mindent beszerezni, akkor a díszeket fel kell ragasztani a koszorúalapra, majd pedig rögzíteni kell rá egy szalagot, amellyel egyszerűen felhelyezhető lesz az ajtóra az ajtódísz. Természetesen nem muszáj kör alakú változatban gondolkodni, bátran lehet ovális vagy szögletes koszorúalapot választani.

Elengedhetetlen díszei a húsvéti ünnepnek

Érdemes néhány barkaágat is beszerezni, hiszen elengedhetetlen díszei a húsvéti ünnepnek. Önmagukban is jól mutatnak, azonban célszerű néhány festett tojást akasztani rájuk, hogy még különlegesebb legyen a végeredmény. Ráadásul a barkákból ajtódísz is készíthető.

Megéri időt szánni a dekorálásra, és minden helyiségben ünnepi hangulatot teremteni. Ugyanúgy, ahogy a különleges ételek, a lenyűgöző díszek is hozzájárulnak ahhoz, hogy az ünnep teljes legyen.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!