Magyarország a halfogyasztási lista végén kullog, sajnos sokkal kevesebbet fogyasztunk ebből a nagyszerű élelmiszerből, mint az ildomos lenne. Az orvosok ajánlása szerint hetente legalább egyszer, de inkább kétszer ki kellene váltanunk a főétkezésünket a hal segítségével. De hogyan?
3/5 Egészben sült halak
Szerencsére azoknak sem kell lemondaniuk a halakról, akik jobban szeretik az egészben sült változatokat, és így is igyekeznének megőrizni az egészségüket.
Számukra ugyancsak rengeteg alternatíva létezik, hiszen akár a só bundában elkészített, akár az egyszerűen alufóliában megsütött halak is tökéletesen egészségesek. Utóbbi esetén csepegtessünk kevés olívaolajat az alufóliára, a megtisztított halat sózzuk, borsozzuk.
Fektessünk az olajra a zöldségköretnek szánt finomságokat, majd helyezzük rá a halat. Tovább ízesíthetjük zöldfűszerekkel, például tökéletes választás a kapor.
Ezt követően hajtsuk fel az alufóliát, majd sütőben pároljuk puhára. A sütés utolsó szakaszában nyissuk ki a fóliát és a halat grillezzük ropogósra.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!