Magyarország a halfogyasztási lista végén kullog, sajnos sokkal kevesebbet fogyasztunk ebből a nagyszerű élelmiszerből, mint az ildomos lenne. Az orvosok ajánlása szerint hetente legalább egyszer, de inkább kétszer ki kellene váltanunk a főétkezésünket a hal segítségével. De hogyan?
4/5 Nem csak főétel lehet
Sokan az ötletelés során csak és kizárólag a főétkezésre koncentrálnak, pedig a halak a többi időpontban is megfelelőek lehetnek, kiválóak uzsonnára, vagy akár vacsorára is.
Tökéletes példa erre a szendvicskrém, amiből számtalan változat elkészíthető, így a hal akár a család kedvencévé is kinőheti magát.
A szendvicskrémhez jellemző módon konzervhalat (főleg tonhalat, de a szardínia is jó lehet), majonézt, tejfölt, hagymát és fűszereket adnak.
Turmixolás után akár azonnal lehet fogyasztani, tökéletesen illik a ropogós magvas pirítósok és a friss zöldségek, esetleg a csírák mellé.
A konzervhal vásárlásánál egyébként érdemes kerülni az olajban eltett változatokat, a saját lében, sóval tartósított típusok jóval egészségesebbnek bizonyulnak.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!