Életmód / Család

5+1 tipp, hogy hogyan ünnepeljétek a szilvesztert a gyerekekkel

A szilveszter mindenki számára egy izgalmas buli lehet, abszolút kortól független, de mégis sokat számít, hogy ki hogyan búcsúztatja az óévet. Ha úgy döntöttetek, hogy gyerekekkel ünnepeltek, akkor íme néhány ötlet, amivel igazán felejthetetlenné tehetitek ezt az estét a kicsiknek és persze saját magatoknak is!

Öltözzetek ki!

Mindegy, hogy csak néhányan gyűltök össze otthon vagy esetleg a szomszédba mentek át egy házibuliba, sokat dob mindenki hangulatán, ha ennek a bulinak igazán megadjátok a módját.

Mivel ilyenkor mindent lehet, ezért keressétek meg a legcsillogósabb ruhákat, a gyerekek amúgy is imádják a sok flittert, a csillámos anyagokat és a pörgős szoknyákat. Jöhetnek a partisapkák is, és természetesen a konfettiből jusson rátok is!

 

A lakás is csillogjon!

Felejtsd el ilyenkor, hogy másnap mennyit kell majd pakolnod vagy takarítanod, hiszen egy jól sikerült dekoráció megalapozza a buli szuper hangulatát és a gyerekeknek is felejthetetlen élményt nyújt.

Elég, ha kiválasztasz egy szobát vagy egy nagyobb falat és azon dekorálsz idei fényképekkel, konfettivel, csillogó díszekkel, csillámporba mártott lufikkal, világítós tárgyakkal vagy hurkapálcára aggatott vicces feliratokkal.

 

Szuper játékok

Mivel a gyerekek ilyenkor mindig túlpörögnek, aztán gyorsan elfáradnak, jó ha már délután elkezditek a bulit.

Hasznos, ha előre megtervezed, hogy körülbelül óránként milyen új játékokkal szórakoztatjátok majd a gyerekeket, amit felcímkézett lufikba is rejthetsz, így ők maguk fedhetik fel, mi lesz a következő program.

Tipp: A legjobb, ha egyszerű játékokat találsz ki, amikhez nem kell sok előkészület, hiszen jó, ha több változatos programmal készülsz!

 

De mik is ezek?

Érdemes különböző állomásokat is kialakítani a lakásban, ahol vándorolhatnak a gyerekek, így biztosan nem fognak két óra után a nyakadon ugrálni, hanem ők is jól szórakoznak majd.

Szerezz be például sok-sok világítós karkötőt (amilyet a koncerteken is osztogatnak), állíts fel egy hosszú tárgyat vagy egy hosszú nyakú üveget a szoba közepén, a feladat pedig az, hogy a legtöbb karikát rá tudd dobni a kiálló tárgyra.

Nem csak izgalmas, de világít és nagyon jól szórakoztat. E mellett lehet tematikus fotósarok, gyerekbingó, készíthettek vicces szemüvegeket és csillogó partisapkákat is!

Olvastad már?  Alig akad nem allergiás gyermek - A 7 leggyakoribb allergia, amire oda kell figyelni

 

Finom falatok

A legtöbb buli lelke az étkezés, így fontos szempont, hogy milyen finomságokkal készülsz a szilveszteri bulira. Ha szeretnéd, hogy a gyerekek is sokáig bírják, akkor érdemes nem túl cukros ételekkel készülni és figyelni arra, hogy egy-egy fogás vagy ital hogy mutat.

A gyerekek leginkább ez alapján választanak, ilyenkor pedig kifejezetten fontos, hogy együtt tudjatok koccintani, legyenek mutatós partifalatok és persze, hogy egy-egy kedvencből készüljenek a fogások!

Tipp: A gyerekek imádják a buborékos italokat, így készíthetsz a koccintáshoz házi gyerekpezsgőt vagy színes üdítőket vicces szívószálakkal!

 

Időkapszula

Ha játékötlet kell, az idővel és az évekkel mindig izgalmas feladatokat lehet kitalálni. Gyűjts össze fotókat korábbi évekből, tedd ki őket, majd mindenkinek tippelnie kell, hogy a kiválasztott fotó melyik évben és hol készült.

Készíthetsz egy nagy fogadalom vagy visszaketintő falat is, amelyre mindenki felríhatja, hogy mit szeretne elérni a következő évben vagy mi volt a legszuperebb élménye tavaly.

Tipp: Ha már az időnél tartunk, ha kicsik a gyerekek, egy idő után szenvedés várni az éjfélt, így a szokott lefekvés ideje környékén nagy koccintásokkal el is játszhatjátok, hogy éjfél van, a gyerekek nagyon fognak örülni, hogy nem aludták át ezt a fontos pillanatot!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást