Életmód / Egészség

5 tipp, hogy hogyan szervezzetek közös edzéseket a pároddal

Ha az edzés mindkettőtök életében fontos helyet kap, akkor fontoljátok meg, hogy hetente legalább egyszer közösen fogtok mozogni a pároddal. Ez elsőre lehet, hogy vad ötletnek tűnik, hiszen te jógázol, ő pedig edzőterembe jár – de lehet, hogy ha egy kicsit utánajártok, találtok majd olyan sportot, amit közösen is tudtok csinálni. Egy edzőpartner egyébként is növeli a teljesítményed, sőt így még plusz időt is tölthetsz együtt a pároddal. Ezek után miért ne próbálnátok ki az alábbi tippeket?

Nyiss az új felé

Ha teljesen más jellegű sporthoz vagytok szokva, akkor eleinte biztosan nehéz lesz olyan metszéspontot találni, ami mindkettőtöknek megfelel, de fontos, hogy ne vessétek el egyből az ötletet, adjatok egy esélyt a másiknak. Legalább egy óra erejéig érdemes kipróbálni a párod edzését, hiszen ha nem is szereted meg egyből, az edzés által közelebb kerülsz hozzá és talán megérted, hogy ő miért szereti annyira, amit csinál. Cserébe te is mutasd meg neki, hogy mi az, ami téged hajt, hátha megtetszik majd neki, amiért te rajongsz.

Tipp: Ha te egy inkább női edzéstípusért rajongsz, akkor kérd meg arra, hogy legalább ismerkedjen meg vele és beszélj róla, hogy téged miért pörget ez a sport – ezután biztosan nem fog majd teljesen elzárkózni!

Ne légy az edzője

Az, hogy kipróbálja az edzést, amire jársz, nem azt jelenti, hogy rögtön te lettél a személyi edzője. Hogy értjük ez? Az persze teljesen rendben van, hogy elmondod, hogy mire készüljön, mit hozzon magával vagy mit várhat az edzéstől, illetve adsz neki néhány hasznos tippet, de utána hagyd, hogy saját maga tapasztalja ki a gyakorlatokat és megtalálja benne azt, ami hozzá passzol.

Ha folyton a háta mögött állsz és személyi edzőt játszol, akkor nem csak rögtön elveheted a kedvét az egésztől, de fellengzősnek és akaratosnak is tűnhetsz. Gondolj vissza arra az időszakra, amikor te voltál kezdő, és próbáld meg unszolgatás helyett bíztatni, ezzel sokkal előrébb juttok majd!

Legyen egy tervetek

Ha csak beszéltek róla, hogy jobb lenne több időt együtt tölteni vagy néha együtt kipróbálni új edzéstípusokat, az sajnos nem elég. Fontos, hogy előre meg is tervezzétek ezeket a programokat, úgy, mintha egy randiról lenne szó. Így biztosan egyikőtök sem fogja elfelejteni és a közös célokat könnyebben eléritek majd.

Ha megvan a kiszemelt óra és az időpont, akkor írjátok fel előre a naptárba, és próbáljátok betartani, amit megbeszéltetek. Lehet olyan tervetek is, hogy minden hónapban kipróbáltok valami új edzést közösen, amit megtervezhettek előre úgy, hogy egyik hónapban te választasz, a következőben pedig a párod!

Közös időtöltés

Bármennyire is a sport miatt mentek el egy edzőterembe vagy egy fitness órára, azért nem kell úgy tennetek, mintha egyedül lennétek és csak a sport miatt érkeztetek volna.

Nem azt mondjuk, hogy kézenfogva és csókolózva kell sétálgatni a teremben, de lehet, hogy visszavehetsz abból, amit megszoktál, és most az egyszer kiveheted a füledből a füldugót, néha egy-egy motiváló mondatot válhattok egymással vagy kipróbálhattok egy-két párosan (is) végezhető gyakorlatot.

Ne érezd magad kínosan

Ezt nem lesz egyszerű betartani, hiszen általában nem azért érzed magad valahol kínosan, mert így szeretnél érezni, de sokszor egyszerűen nem tudsz tenni ellene.

Próbáld előre úgy programozni magad, hogy a közös edzés egy szuper alkalom arra, hogy még több időt együtt legyetek a pároddal és jobban megismerjétek egymást és ne úgy állj hozzá, hogy bizonyítanod kell, illetve ne stresszelj rá arra, hogy mindenképp a szebb, nőiesebb oldaladat mutasd edzés közben.

Ha mindketten szeretitek a sportot, az bőven elég, nem azon fog múlni a közös jövőtök, hogy mennyit bírsz el az edzés alatt vagy hogy jól áll-e rajtad a felsőd.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást