Háztartás / Otthon

6 tipp, hogy élvezd a tavaszi nagytakarítást

6 tipp, hogy élvezd a tavaszi nagytakarítást

A tavaszi nagytakarítás olyan komoly energiaráfordítást igényel, hogy talán erőszakkal kell rávenned magad az elvégzésére. De ha okosan csinálod, nemcsak az eredménynek örülhetsz, hanem magában a folyamatban is megtalálhatod a szépet!

Fogd fel edzésnek!

Amennyiben rendszeresen kocogsz, edzel vagy tornázol, bátran tudd le az aznapi penzumot egy kiadós takarítással! A porszívó és a felmosó tologatása, a portörlés és az ablaktisztítás is komoly fizikai tevékenység, tehát lelkiismeret-furdalás nélkül cserélheted rá a szokásos alakformálást.
Ha pedig egyáltalán nem vagy mozgáshoz szokva, garantált a másnapi izomláz…

Ne csináld egyedül!

Szervezz egy takarítós családi vagy baráti összejövetelt, a munkát pedig koronázzátok közös főzőcskével és filmnézéssel!
Szuper megoldás, ha néhány emberrel „körbetakarítást” egyeztetsz, azaz mindig más lakásában tesztek csoportosan rendet. Így ahelyett, hogy a házimunka elvenné az időt kapcsolataidtól, még fejleszti is őket!

Oszd meg a sikert!

Annyi mindent megosztunk egymással a közösségi médiában, miért éppen a takarítás sikere maradna ki? Fotózd le a szobát „előtte” és „utána” állapotban, vagy akár készíts videót, amelyben ismerteted a praktikáidat!
Ha a házimunkára nem alantas teendőként, hanem szükséges és praktikus cselekvéssorozatként tekintesz, sokkal jobban érzed majd magad közben.

Jótékonykodj!

A nagytakarítás mindig selejtezéssel indul. A téli ruhatár haszontalanná vált darabjait a régi újságokkal és egyéb szükségtelen holmival együtt odaadhatok olyanoknak, akiknek örömöt szerzel velük.
Sokkal elviselhetőbb nekilátni egy végeláthatatlan kupacnak, ha tudod, hogy a végén mással is jót teszel.

Jutalmazd meg magad!

Még mielőtt belevágnál a tavaszi nagytakarításba, határozd el, mivel fogod a végén megjutalmazni magad!
Egy új ruhadarab, valamilyen apró háztartási gép, egy kis bútor, egy új függöny vagy egy masszázs ideális kényeztetés, de akár egy gyertyafényes vacsora is belefér egy flancos étteremben!

Hallgass zenét!

A monoton feladatok kellemesebbé tehetőek, ha a kedvenc zenéidet hallgatod, miközben csinálod őket. A ritmusos pop, dance vagy rock melódiák segítenek benne, hogy hamarabb túless a nehezén. Még az is lehet, hogy az előirányzott feladatoknál többet végzel el, annyira felpörögsz!
A sikeres nagytakarítás titka, hogy reális célok kitűzése után lépésenként haladj. Ne csak a pormacskákra figyelj közben, hanem saját magadra is! Gondoskodj a megfelelő tápanyag- és folyadékbevitelről, különben seperc alatt elfáradsz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást