5 DIY tipp gyümölcsös ládákból – Bámulatos díszek és kiegészítők készülhetnek belőlük!

5 DIY tipp gyümölcsös ládákból – Bámulatos díszek és kiegészítők készülhetnek belőlük!

Címlap / Otthon / Dekor / 5 DIY tipp gyümölcsös ládákból – Bámulatos díszek és kiegészítők készülhetnek belőlük!

A minap újragondoltam a balkonunkat, hiszen elérkezett az évszakváltás, itt az ideje őszies hangulatba bújtatni az otthonunkat. Előkerültek a tökös díszek, a bordó és a barna dekorációk, a lámpások. A felújított balkon miatt azonban kicsit tanácstalan voltam: hogyan is helyezzem el a díszeket esztétikusan? Elkezdtem bújni a netet, és szembejöttek velem a gyümölcsös ládák, amikről kiderült, hogy jóval sokoldalúbbak, mint azt korábban gondoltam.

Őszi hangulatban

A balkon dekorálását illetően a legnagyobb dilemmám az volt, hogy nem csak az asztalra és a párkányra szerettem volna dekorációt tenni – az egyik sarok nagyon üressé vált, amikor a teleltetésre váró virágaimat a pincébe költöztettem.

Mivel fix bútort nem akartam ide vásárolni, jöttek az alternatív lehetőségek, avagy a gyümölcsös ládák!

Egy kis csiszolás után már egymásra is tudtam tenni őket, és így egy könnyen variálható, több szinten dekorálható alapot kaptam.

Az csak ráadás, hogy ezt az alapot bármikor testre szabhatom, és a többi évszakban is az aktuális hangulatunkhoz igazíthatom.

 

Bútor helyett

A gyümölcsös ládákat nem csak kültéren, hanem a lakásban is fel lehet használni, hasonlóan sokoldalú alapdarabnak bizonyul, mint a raklap.

Odabenn szerencsés, ha alaposabb tisztítás alá vonod a léceket, és persze a festés sem árt, vagy legalább a felületkezelés – különösen akkor, ha olyan párásabb helyen használnád a ládát, mint amilyen a fürdőszoba.

Az alapelv ennél a kompozíciónál is hasonló: az egymásra helyezett, vagy éppen egymás mellé rakott ládák helyet biztosítanak a különféle használati tárgyaknak, díszeknek.

Az apróságoknak érdemes dobozokat, rekeszeket kitenned, de a nagyobb eszközök kiegészítő nélkül is helyet kaphatnak.

 

Egymáshoz rögzítve

Sokszor kifejezetten előny, ha egy bútor több rekeszből tevődik össze, és így sokoldalúan kombinálható, máskor viszont hátrány, ha könnyedén elmozdulnak egymáson.

Ezekben az esetekben jön jól egy kis kézügyesség, és némi fantázia.

Nem túl bonyolult összecsavarozni a gyümölcsös ládákat, amik így jóval stabilabbá válhatnak, és akár éjjeli szekrényként is megállják a helyüket.

Bár lábak nélkül is bevethetőek, ha guruló kerekeket tesztek az aljukra, akkor könnyedén odébb lehet tenni őket, és így mozgatható konyhai sziget, vagy akár takarítószer tartó kocsi is lehet belőlük.

 

Bámulatos bútorok

Idáig viszonylag egyszerű és könnyen megvalósítható bútorokat mutattam, de igazság szerint az ennél jóval látványosabb kiegészítők sem bizonyulnak túlságosan bonyolultnak.

A gyümölcsös ládák óriási előnye, hogy akármeddig kirakózhattok velük: addig tehetitek egymásra vízszintesen, függőlegesen, elforgatva, széltében-hosszában, amíg ki nem adják azt a formát, ami igazán testhezálló számotokra.

A nagyobb bútorok esetében persze már jobban oda kell figyelni: több illesztési pont kell, csavartakarókra, vagy erős ragasztóra lesz szükségetek, de ezek az alapanyagok szinte minden háztartásban megtalálhatóak.

 

Polcok helyett

Manapság kiváltképp divatosak a feltűnően háromdimenziós polcok, amik nem csupán látványosak, igazán praktikusak is.

Jóval több holmi elfér bennük az áltagosnál, és ez bizony nem hátrány akkor, ha egyébként is helyszűkével küzdesz.

A gyümölcsös ládák a falakon is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, tökéletes polcok, tárolók lehetnek belőlük.

Ahogy ezen a példán is látszik, a dekorációt tekintve sem utolsóak: ha láttatni engeded a belső felüket, akkor érdemes különféle mintákat, formákat festened rájuk, így még egyedibb, még látványosabb lehet a végeredmény.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást