Szívesen fogyasztasz növényi alapú ételeket, vagy még nem is igazán próbálkoztál ilyen finomságok elkészítésével? Esetleg nem olyan vegán ételeket sikerült alkotnod, amik igazán ízlettek vagy valóban egészségtudatosak, táplálóak voltak? Hrabovszki-Borbás Krisztina, a Tincsi vegán konyhájának alapítója sem részesítette mindig előnyben az ilyen ételeket, de amikor egyre nagyobb teret kezdett adni nekik, elképesztően sok előnyt tapasztalt.
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
Tincsi életét azóta teljesen megváltoztatta a növényi alapú étrendre való áttérés, mára pedig már a hivatása lett, hogy vegán életmód-, és táplálkozási tanácsadóként másoknak is segítsen az életmódváltásban, a növényi alapú étrend helyes elsajátításában, és egy különleges közösséget is létrehozott, amely egyre több taggal büszkélkedhet. Inspiráló történetéről és a növényi alapú étrend rengeteg előnyéről ő maga árult el izgalmas részleteket.
Honnan ered az egészséges étkezés iránti elkötelezettséged?
Az egészséges étkezés és az egészségmegőrzés iránti elkötelezettségem 19 éves koromra nyúlik vissza. 18 éves koromban édesanyámat egy előrehaladott hasnyálmirigy daganattal diagnosztizálták, és sajnos 1 év küzdelem után elvesztettük őt. Emlékszem a pillanatra, hogy ekkor fogalmazódott legelőször meg bennem az a gondolat, hogy az egészség nem magától értetődő.
Miután elvesztettem a legfontosabb személyt az életemben, megfogadtam, hogy én minden tőlem telhetőt megteszek majd a saját egészségem megőrzéséért és azért, hogy a jövőbeli gyermekemet fel tudjam majd nevelni, és minél tovább kísérni az életét. Persze az élet ezután sokfelé sodort. Hiába végeztem a Testnevelési Egyetemen, akkor még nem ez volt a fő fókuszom. Majd több, mint 4 évvel ezelőtt megszületett a kisfiam, és akkor újra „megnyomták” bennem ezt a gombot. Talán itt kezdtem el igazán elköteleződni a saját egészségemért, később pedig mások egészségéért is.
