5 tiltott hely a világban, amit teljesen elzártak az emberek elől

5 tiltott hely a világban, amit teljesen elzártak az emberek elől

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 tiltott hely a világban, amit teljesen elzártak az emberek elől

A kígyók szigete

Az Ilha da Queimada Grande egy kis sziget Brazília partjainál. A Kígyó-szigetnek is nevezett terület a mérges arany lándzsás kígyó (Bothrops insularis) otthona, amely hihetetlenül halálos méreggel rendelkezik, több ember haláláért felelős, mint bármely más kígyófajta Észak- vagy Dél-Amerikában.

Az arany lándzsás kígyó azonban csak egy a szigeten élő számtalan kígyóféle közül. A becslések szerint jelenleg négyzetméterenként egy-öt kígyó él a szigeten, és mivel a hüllők ekkora mértékben elszaporodtak itt, a hatóságok úgy döntöttek, hogy mindenkinek, embernek és állatnak is jobb, ha a szigetet teljesen lezárják a nyilvánosság előtt.

A sziget, ahol megállt az idő

Észak-Sentinel-sziget egy kis sziget, az Andamán-lánc része, Mianmar partjainál. A szigeten őshonos szentinelek több mint 60 000 éve élnek itt, és rendkívül rossz szemmel nézik az idegeneket, ennek következtében gyakorlatilag a modern világtól teljesen elszakadva, elszigetelve élnek – nagyon keveset tudunk mind róluk, mind a szigetükről.

Az indiai hatóságok tiszteletben tartják a teljes elszigeteltséghez való jogukat, sőt kicsit többet is: az itt élőkre nem ugyanazok a jogok vonatkoznak, hiszen nem vonják például felelősségre őket azért, ha megölik azokat, akik engedély nélkül a földjükre lépnek.

Amikor az indiai parti őrség helikoptere egy felderítés során közel repült a szigethez, a bennszülöttek nyilakkal lőttek rájuk, tavaly pedig azzal kerültek a híradásokba, hogy meggyilkoltak egy amerikai misszionáriust.

Mianmar sziget
istockphoto

Az orosz 51-es körzet

Mezsgorje mélyen az Ural-hegységen belül helyezkedik el, és 400 bár négyzetméter nagyságú terület, de mégis teljesen észrevehetetlen. A Kreml azt állítja, hogy csupán egy bányászati terület, de ez nem magyarázza meg, hogy miért veszi körül két fegyveres őrség zászlóalja, akik akár le is lőnek bárkit, csak hogy megakadályozzák, hogy a területre menjen.

Sokan úgy vélik, hogy Mezsgorje egy olyan nukleáris rakéta-helyszín lehet, amely automatikus rakétákat tartalmaz, amelyek távolról aktiválhatók, egy nagy, teljesen felszerelt vészhelyzeti bunkerrel, amely az oligarchia elhelyezésére szolgál, ha a nukleáris háború valósággá válik.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást