Tibeti hangtál használata otthon

Tibeti hangtál használata otthon

Címlap / Életmód / Ezotéria / Tibeti hangtál használata otthon

Mit adhat nekünk egy tibeti hangtál?

A lassulással, a belsőnk megfigyelésével a testi jól-lét állapotát feltöltődését érhetjük el. Tisztítja a teret. Letompítja a külső és a belső zajokat. Saját meditációs teret hozhatunk létre vele, amelyből kizárjuk a zavaró tényezőket. Egyfajta ellazulást, békét, örömet mondanak azok, akik használják. A hangtál hatásához hozzátenném még az önismeretet is.

Ahova megy a figyelem, ott hat az energia is

A hangot halljuk, a rezgést pedig érezzük, ha például a tenyerünkön tartjuk a hangtálat. A rezgést úgy szoktam láthatóvá tenni, hogy a tálba vizet töltök és  ahogy megütöm, vagy búgatom, a tál rezgésbe jön és a víz koncentrikus körökben fodrozódva teszi láthatóvá a hullámokat, melyet a tál falának zengése, rezgése okoz.

Férfiak, vagy nők számára hasznosabb?

Mindegy, ez nem függ ettől, nem lehet általánosítani. Tapasztalatom szerint a férfiak nehezebben képesek letenni a belső terheket, így nekik elkél ez a fajta segítség is a megkönnyebbüléshez, a feltöltődéshez.

Gyerekeknek is hasznos?

Persze. De ne erőltessük, ők még nagyon tiszán éreznek figyeljünk, mennyire van kedve hozzá. Soha ne szaladjunk utána, hogy még kongassuk neki. Ez butaság lenne. A pici babáknak is lehet, tegyük melléje és finoman próbálgassuk, mi esik jól neki, mi nyugtatja meg. Sokan a terhességük alatt is végeznek hangterápiát, (a kismama  soha ne tegye a tálat a hasára, csak melléje)  és a hang, a rezgés már ismerős lesz a babának.

Állatoknak is használják?

Igen, van amelyik kifejezetten szereti. De náluk se erőltessük, ha nem kell neki, akkor elmegy, ezt hagyni kell.

A tibeti hangtál a tértisztítás egyik fontos eszköze, erről mit érdemes tudni?

Egyszerűen használni kell. Elöl tartani, hogy mindig kéznél legyen. Az asztalon, az ajtó melletti szekrényen, bárhol. Ne érjen hozzá semmi és ne pakoljunk bele semmit. Ha elmentek a látogatók, vagy valami kellemetlen érzésünk van, vagy épp betegségből gyógyult fel egy családtag, nyissunk ablakot, járjuk végig a lakást és kongassuk hogy a rezgés átjárja a teret. A hangnak különleges ereje van.

A hangtálhoz szokásokat is lehet kötni: aki elmegy mellette megkongatja. Kialakítható vele egyfajta jelzés is: itt az alvás ideje,az ébredésé, vagy csak megérkeztem, itt vagyok. A hang elválasztja az események sorát. Van ami jön, vagy van, ami megy.

Lehet a hangtál egyfajta családi jelzés is, ha így, vagy úgy megütöm, akkor valami bajom van, figyeljetek rám, gyertek ide, öleljetek meg…

Az előbb a vizet hoztad fel példaképpen a rezgésekre, hogyan lehet tisztítani energetizálni a vizet egy hangtállal?

Ivóvizet közvetlenül ne töltsünk bele. A legjobb, ha egy külön edényben állítjuk bele, például egy kis ásványvizes műanyag palackban, vagy nagyobbaknál akár nagy palackban, edényben. Tegyünk alá egy kis puha papírt, vagy pici textilt, hogy ne zörögjön. Erre egy egész kicsi hangtál is alkalmas, csak kevesebb vízzel. Azt nézzük meg, mekkora edény fér bele, ami még nem ér belül a falához. Addig kongassuk, vagy búgassuk, amíg úgy érezzük, hogy elegendő. Nincs rá szigorú szabály.

Egy, vagy több hangtál az ideális otthonra?

Erre sincs szabály, amennyit szeretnél. Minden hangtál hat az egész szervezetre. De ha hangtál szettet állítasz össze, akkor a tálaknak egymással harmóniában kell lenniük. Ez csak tapasztalással megy és sok hangtálat kell hozzá meghallgatni.

Az egyik legnagyobb eredeti tibeti hangtál választék a Karmaguru Tibetshopban található.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást