Teszt: Vannak mérgező barátaid? A válaszaidból kiderül

Teszt: Vannak mérgező barátaid? A válaszaidból kiderül

Címlap / Életmód / Lélek / Teszt: Vannak mérgező barátaid? A válaszaidból kiderül

Mindenki életében akadnak olyan kapcsolatok, amik végül több fájdalmat hoznak, mint amennyi jót adtak – ez a barátságokra is áll!

A következő tesztből kiderítheted, vajon vannak-e olyan barátaid, akik nem őszintén örülnek a sikerednek. Vajon inkább rossz érzéseket okoznak neked, mint boldogságot?

0%

A barátnőd kölcsönadta neked az egyik könyvét, de véletlenül elfelejtetted elvinni magaddal a megbeszélt találkozóra. Hogyan fogadja?

Hogyan zajlik egy átlagos beszélgetésetek?

Végre előléptettek és fizetésemelést is kaptál. Hogyan reagál a barátnőd?

A barátod megkéri a kezedet, viszont a barátnőd még csak most lépett bele egy kapcsolatba. Őszintén tud gratulálni?

Csináltatsz egy egyedi dizájner táskát, megmutatod a barátnődnek, de a következő találkozó során ő is megjelenik ugyanazzal a márkával. Mit mond?

Egy felnőttképzésen megismerkedsz valakivel, aki nagyon szimpatikus és barátságot köttök. Hogyan reagál erre a barátnőd?

A barátnőd a semmi közepén felhív, hogy „mikor mentek már végre vásárolni”. Te viszont nagyon elfoglalt vagy és nem is rémlik, hogy ilyesmit megbeszéltetek volna.
Hogyan reagál az elutasításodra?

Vannak mérgező barátaid? Teszteld!
A: Sajnos vannak mérgező barátaid

Vannak mérgező barátaid

Sajnos a barátnőd a mérgező barátok közé tartozik, és talán sejtetted is, hogy ez így van. Ennek több árulkodó jele is akad: rendszeresen téged tesz felelősség, téged hibáztat és nagyon úgy tűnik, hogy nem tud veled örülni. Számára mérvadó, hogy ő legyen a központban, vele foglalkozz, a te problémáid mellékesnek mondhatók. Megeshet, hogy lekezeli az érzéseidet, lekicsinyli a gondjaidat. Érdemes átgondolnod, hosszútávon mennyit ad az életedhez ez a kapcsolat, vajon megéri-e időt szánni rá, vagy jobb lenne inkább elengedni.
B: Enyhén mérgező barátaid vannak

Néhány mérgező barátod van

A barátnőd nem tartozik azok közé, akikre kifejezetten jellemzőek lennének a mérgező vonások, de sajnos nem is az „őszintén támogató” kategóriát képviseli. Ez adódhat akár abból is, hogy nincs a helyén az önbizalma, és időnként felülkerekedik rajta az irigység, vagy attól tart, hogy elhanyagolod, eltávolodsz tőle. Kicsit olyan, mintha féltékeny lenne rád és ez akkor is igaz, ha valaki mással ápolsz bizalmi kapcsolatot, valamint akkor is, ha szép eredményeket érsz el. Nem baj, ha emiatt fenntartással kezeled a kapcsolatotokat, de talán érdemes rendeznetek a felmerülő kérdéseket, nehogy ez nyomja rá a bélyegét a barátságotokra.
C: Nincsenek mérgező barátaid

Nincsenek mérgező barátaid

A barátnődre őszintén számíthatsz és ez minden bizonnyal fordítva is működik. Támogató, segítő jellegű a kapcsolatotok és egyértelműen jó hatással vagytok egymásra. Nincs irigység, féltékenység, egyenlőtlenség, a ti barátságotokra jellemző a harmónia, az őszinteség és a feltétel nélküli szeretet. Ez felnőttként már nem azt jelenti, hogy csapot-papot hátrahagyunk a másikért (aki egyébként ezt nem is várja el), hanem hogy a támogatásunkra mindig, mindenhol számíthat. Ez jellemző a ti barátságokra!

Oszd meg az eredményed:

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!