Melyik generációhoz tartozol mentalitásod szerint? Teszteld!

Melyik generációhoz tartozol mentalitásod szerint? Teszteld!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Melyik generációhoz tartozol mentalitásod szerint? Teszteld!

0%

Milyen időtöltést választasz magadnak szívesen az alábbiak közül?

Ha valamelyik háztartási géped elromlik…

Mit gondolsz a mesterséges intelligencia egyre jelentősebb térnyeréséről?

Azért nem költöznék el egy lakatlan szigetre, mert…

Milyennek mondanád az anyagi helyzetedet?

A transzgenerációs traumák szerintem…

Mi a legnagyobb gond a mai, modern társadalmunkkal?

Szerintem, aki nem alapít családot…

El tudod képzelni, hogy egy hagyományos életvitelt (házvásárlás, családalapítás, átlagos hétköznapok) folytass?

Melyik generációhoz tartozol mentalitásod szerint? Teszteld!
Baby boomer

A baby boomerek viszonylag nyugodtabb és társadalmilag kiegyensúlyozottabb közegben nőttek fel, mint felmenőik. Kiszámítható életet élhettek, biztos keretekkel találkozhattak. A munka fontos volt számukra, de legalább ilyen lényeges a szabadidő, a feltöltődés: „8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás” – ez a dal tökéletesen leírja a boomerek meghatározó, fiatal éveit, amelyek persze jelentőrészt tovaszálltak felnőttkorra. Ha a teszt alapján te is boomer vagy, akkor számodra is a nyugalom, a kiszámíthatóság az igazán fontos. Olyan korba vágysz vissza, amelyben még nem volt (jelentős) szerepe a technikának, a modernitásnak és az emberek közvetlenül érintkeztek, egyszerű, átlátható, de boldog életet folytattak.
X generáció

Az X generáció tagjai közé a baby boomerek gyermekei tartoznak. Az ő szüleik egy viszonylag nyugodt és társadalmilag kiegyensúlyozottabb közegben nőttek fel, boldog gyermekkoruk lehetett, amit a rendszerváltás rúgott fel. Az X generációt sokszor „kulcsos” generációként is nevezték, ugyanis szüleik egy idő után már olyan sokáig és sokat dolgoztak, hogy kevesebb időt tudtak velük tölteni, csökkent a gyermekfelügyelet, a közvetlen kapcsolat. Az anyák is egyre nagyobb arányban kezdtek dolgozni, és az anyagi keresetnek, a vele járó rugalmasságnak köszönhetően nőtt a válások száma. Az X generáció tinédzserként, vagy korai felnőtt korában találkozott az internettel, de a globalizáció (akkor) még nem szőtte át a mindennapjait. Ha a teszt alapján te is X generációs tag vagy, egy átmeneti időszakot képviselsz a régi értékek és az új, modern technikák között. A generáció tagjait olyan sok trauma érte (pl. a szülőktől való eltávolodás, katasztrófák, a média manipulálásának leleplezése), hogy állandóan kételkednek, aggódnak és nagyon nehezen bíznak meg másokban.
Y generáció

Az Y generáció tagjai már egy teljesen új nemzedéket képviselnek, szinte semmiben sem hasonlítanak nagyszüleikre és szüleikre is nagyon kevés dologban. Ők már beleszülettek az internet, globalizáció világába, a digitális nemzedék első hullámaként tartják számon őket. Aktuálisan a jelenben kezdenek megjelenni a munkaerőpiacon, ezzel komoly kihívás elé állítják az előző generációt. Ők ugyan rutinban, szervezettségben és fizikai munkában alighanem jobbak, de a digitális világgal, a modern technikával nagyon le vannak maradva. Ha a teszt alapján te is Y generációs tag, akkor esélyes, hogy hajlamos vagy a szorongásra. Ezt a gyermekkori köteleződési problémáknak, valamint az internet térhódításának köszönheted. A hatalmas technológiai fejlődés miatt sokan félreismerik ezt a generációt, pedig általánosan jellemző rájuk, hogy próbálják helyrehozni azokat a hibákat, amelyeket szüleik elkövettek. Újszerű elveket vallanak, pl. gyakran nem akarnak családot alapítani és szinte az élet minden kérdéséhez máshogy állnak, mint szüleik. Anyagilag és sok más szempontból is kiszámíthatatlan életet élnek, ami rányomja a bélyegét a mindennapjaikra.

Oszd meg az eredményed:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást