Melyik érzéked működik a legintenzívebben? És mit árul el rólad?

Melyik érzéked működik a legintenzívebben? És mit árul el rólad?

Címlap / Életmód / Lélek / Melyik érzéked működik a legintenzívebben? És mit árul el rólad?

0%

Milyen élményre reagálsz a legérzékenyebben? Jó és rossz értelemben véve egyaránt.

Melyik állítás igaz rád leginkább az alábbiak közül?

Mi ébreszti fel benned a legintenzívebb érzéseket?

Milyenek a legemlékezetesebb emlékeid?

Melyik érzékkel kapcsolatos élményekre reagálsz a leggyorsabban?

Milyen élmények hozzák ki belőled a legmélyebb érzelmi reakciókat?

Mire vágyakozol leginkább egy stresszes nap után?

Melyik érzéked működik a legintenzívebben? És mit árul el rólad?
A látás az erősséged

Vizuális érzékelésed rendkívül éles és intenzív. Sokkal mélyebben és gyakrabban észreveszed a részleteket, a színek és formák, textúrák finomságait a körülötted levő világban. Látásod erősségének hála mindenhol felfedezed a szépséget és olyan részletekben is elmerülsz, amelyek fölött mások szemet hunynak. Ez az előny lehetővé teszi, hogy gyorsabban észrevedd a változásokat a környezetedben és mély érzelmeket élj meg a vizuális ingerek hatására. Használd ki ezt az erősségedet a kreativitás, az inspiráció és a szépség megtapasztalására!
A hallás az erősséged

Olyan személy vagy, akinek a hallása intenzív és éles. Képes vagy észrevenni a különbségeket a finom hangok között és ez lehetővé teszi, hogy észrevedd az apró változásokat is a hangszínben – pl. ha valaki nem mond neked igazat. Kommunikációd megbízható, jól értékeled a metakommunikációs jeleket. Élvezed a zenét, a hangokat és az általuk teremtett hangulatokat. Érzékeny vagy a rezgésre is, képes vagy rá, hogy a hangok varázslatos erejével teremtsd meg a kapcsolatot másokkal.
A tapintás az erősséged

Olyan személy vagy, aki ennek az érzékének köszönhetően nagyon intenzíven és érzékenyen reagál környezete változásaira. Képes vagy rá, hogy olyan finom rezgéseket, textúrákat és érintéseket észlelj, amelyek fölött mások átsiklanak. Te észreveszed ezeket és nagy figyelmet fordítasz a testi érzetekre is, amelyek elválaszthatatlanok az érintésektől. Fejlett képességed lehetővé teszi, hogy érzékelni, értékelni tudd a környezeted finom részleteid, és az átlagnál jóval mélyebben megtapasztalhasd a fizikai kapcsolat örömeit másokkal.
Az ízlelés az erősséged

Az ízlelésed rendkívül érzékeny és intenzív. Képes vagy az egyes finom ízeket megkülönbözteti egymástól, mindig élvezettel étkezel, még az is lehet, hogy a gasztronómia területén dolgozol. Nagy figyelmet fordítasz az ízekre, és a képességedre talán eddig nem gondoltál erősségként. Pedig ennek az érzéknek a finomsága lehetővé teszi számodra, hogy mélyen megtapasztald az ízek páratlan világát, ami sokak számára maga a hedonizmus netovábbja. Élvezetedre szolgálhat az ínyencségek kóstolása, az új ételek és italok felfedezése, valamint a gasztronómiai élmények megosztása másokkal.
A szaglás az erősséged

Azok közé tartozol, akiknek szaglása rendkívül érzékeny és intenzív. Képes vagy észrevenni azokat illatokat – és meg is tudod különböztetni őket egymástól –, amelyek másoknak fel sem tűnnek. Kifinomult szaglásod lehetővé teszi, hogy másoknál mélyebben élvezd a virágok illatát, az ételek aromáját, vagy olyan dolgokra emlékezz illatok által, amelyekkel gyerekkorodban találkoztál utoljára. Érzékelni tudod a különböző illatok rétegeit és összetevőit, és azokat összekapcsolod az említett emlékekkel, vagy éppen érzelmekkel.

Oszd meg az eredményed:

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást