6 testrész, ahova soha ne tetováltass – eláruljuk, miért

6 testrész, ahova soha ne tetováltass – eláruljuk, miért

Címlap / Stílus / Test / 6 testrész, ahova soha ne tetováltass – eláruljuk, miért

A tetoválások az elmúlt években egyre népszerűbbek, hiszen amellett, hogy csodaszép mintákat lehet készíttetni, talán kevésbé képednek el az emberek a minták láttán, mint néhány évtizeddel ezelőtt.

Ettől függetlenül mielőtt magadra varratnád a kedvenc mintádat, érdemes alaposan megválasztanod, hogy hova kerüljön, hiszen vannak olyan területek, amikre nem érdemes a szakemberek szerint tetováltatni.

Általában azért nem javasolják, mert nagyon érzékeny ezeken a részeken a bőr, de az is előfordulhat, hogy könnyebben kikopik a tetoválás.

Ettől függetlenül nem jelent megoldhatatlan problémát, ha te mégis ide tetováltatnál, csak számolj azzal, hogy kellemetlenebb élményben lehet részed és utána a megszokottnál jobban oda kell figyelned a tetoválásod ápolására és védelmére, ha azt szeretnéd, hogy hosszú életű maradjon és ne kelljen átüttetni.

Cody Black/unsplash.com

Mutatjuk, hogy pontosan mely testrészeket nem javasolják a tetoválómesterek:

Könyök

A tetoválók szerint ez a terület azért rossz választás, mert itt marad meg a legkevésbé a minta, hiszen elég egyenetlen ez a rész és a bőröd is vastagabb itt. Ha pedig nem kened rendszeresen hidratálókrémmel, elég gyorsan elkezd majd kifakulni a minta.

Hónalj

Szerencsére ez a terület egyébként sem számít népszerűnek, egyrészt azért, mert nem látszik nagyon a tetoválás, másrészt pedig ez az egyik legfájdalmasabb rész, ahova tetoválni lehet. 

Térdhajlat

A hónaljhoz hasonlóan a térdhajlat is igazán érzékeny, hiszen rengeteg idegvégződés található ezen a helyen, így elég fájdalmas lesz a tetoválás folyamata, ha erre a részre szeretnél varratni.

Ujjak

Igen, ezek elég népszerű választásnak számítanak, ám szakértők szerint mivel elég sok fény éri az ujjakat, ezért az itt lévő tetoválások rekordidő alatt fakulhatnak ki, ha nem figyelsz rájuk és nem ápolod őket. 

Bordák

A bordáknál lévő tetoválás több szempontból is meggondolandó, ugyanis egyrészt ez igen érzékeny terület, másrészt pedig a nők esetében tovább tarthat a gyógyulási folyamat, hiszen ha melltartót viselnek, az itt lévő bőr mindig irritált lesz. Ettől függetlenül persze nagyon szexi az itt lévő minta, de lehet, érdemes kisebb tetkót választanod, ha mindenképp a bordáid környékére szeretnél varratni.

Lábfej

Amellett, hogy a bordákhoz hasonlóan a lábfej is elég érzékeny terület, tehát fájdalmasabb lesz a tetoválás, a zokni és a cipők kidörzsölhetik a bőrödet, ezért nem is lesz olyan tartós a végeredmény, mint más területeken.

És hogy hova érdemes tetováltatni?

A legkevésbé fájdalmas területek az alkar, a combok külső része, a vádli külső és belső része, a váll, a kar hátsó része, a hát (kivéve a gerinc mentén).

Ezeken a területeken még elviselhető a kellemetlenség. A has oldala, a derék, a váll felső része, a felkar belső része, a combok alja és a boka fölötti terület hátsó része már eggyel fájdalmasabb, de még ez sem annyira vészes, mint mondjuk a gerincoszlop környéke, vagy a hónalj.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást