Nemcsak a testnek, a léleknek is kedvez a masszázs

Nemcsak a testnek, a léleknek is kedvez a masszázs

Címlap / Életmód / Egészség / Nemcsak a testnek, a léleknek is kedvez a masszázs

Galambos Marcell, Budapest egyik belvárosi masszázs szalonjának, a Central Harmony Massage Studiónak vezetője szerint a masszázsterápia a fizikai és a lelki jólétet egyaránt támogatja, ezért szinte mindenkinek receptre írná fel a kezeléseket.

„A Central Harmony masszázs stúdióban az a célunk, hogy a vendégeinknek segítsünk lelassítani a hétköznapi feszített tempót. Természetesen, a masszázs gyógymód a krónikus hátfájásra, átmozgatja a megfáradt monitornyakat, regenerálja a sporttól igénybe vett testet, de csapatunkkal a masszázskezelések spirituálisabb odalát is képviseljük” – meséli Marcell, aki 5 éve nyitotta a szalont akkor még a 7. kerületben, most viszont a Lehel térhez közel, az Ipoly utcában működnek. – „Kezdetektől azt szerettük volna elérni a terapeutáinkkal, hogy a masszázsaink elérhető áron nyújtsanak egy kis luxust, miközben a felgyorsult világban a szellemi, lelki harmóniát is nálunk találhassák meg a vendégeink.”

Marcell szerint nem esik elég szó arról, hogy nemcsak a testnek, a léleknek is kedvez a masszázs. Tudományosan is alátámasztható, hogy a depresszió, az alvászavar és a szorongás tüneteit is enyhítik a kezelések.

„Az érintésnek terápiás hatása van, oldja a feszültséget. Kiváló azoknak, akik kedélybetegségekkel küzdenek, hiszen a masszázs relaxációs hatással bír. A masszázsterápia kiváló kiegészítője lehet például a pszichoterápiának is. Mivel a masszázs célja az ellazítás, ezért automatikusan enyhíti a mindennapi stresszt, a szorongást, de képes javítani a lehangoltságon is.”

A Central Harmony szalonban jelenleg tízféle masszázstípus közül választhatnak a vendégek, amelyek között intezívebb, és kifejezetten az ellazulást elősegítő kezelések is megtalálhatók.

„Masszázsaink között népszerűek az erőteljes fogásokból álló svéd- és sportmasszázs, valamint az egész testes és a hátmasszázs is. Azoknak ajánlottak ezek a kezelések, akik rendszeresen (akár versenyszerűen) sportolnak, vagy épp ellenkezőleg, ülőmunkát végeznek, és mozgásszegény az életmódjuk. Azonban indiai fejmasszázsra, lávaköves masszázsra és bambusz masszázsra is lehet nálunk időpontot foglalni: ezek a terápiák a keleti kultúrákból erednek, így inkább a masszázs érzékfölötti területét képviselik. Akik a masszázs lélekgyógyító hatását keresik, azoknak ezek a típusok válnak be” – zárja le Marcell a szolgáltatások bemutatását.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást