Nem csak képzeljük: kiderült, hogy tényleg féltékenyek a kutyáink

Nem csak képzeljük: kiderült, hogy tényleg féltékenyek a kutyáink

Címlap / Életmód / Család / Nem csak képzeljük: kiderült, hogy tényleg féltékenyek a kutyáink

Számomra a kutya sosem volt egyszerű ösztönlény (ahogy más állat sem), én mindig úgy gondoltam, hogy ők is éreznek, gondolkodnak, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogy mi.

Most úgy tűnik, az újabb és újabb tanulmányok sorra igazolják azt, amit a gazdik már régóta éreznek: a kedvenceink sokkal intenzívebb érzelmeket táplálnak irántunk, mint azt korábban gondoltuk. A Psychological Science magazinban megjelent publikáció szerint korántsem a képzeletünk műve, hogy féltékenyek lennének a kutyáink.

Korábbi felmérésekből már kiderült, hogy a gazdik 80%-a számolt be arról, féltékenységet mutatott a kutyája, amikor más kutyával foglalkozott. Ez megnyilvánult a póráz rángatásában, izgatott viselkedésben, ugatásban, stb. A megállapításokat támasztotta alá a mostani kutatás, amit az Aucklandi Egyetem közreműködésével készítettek.

Kutyák féltékenyek gazdájukra
Nastasic/istockphoto.com

Úgy tűnik, a kutyák azon kevés fajok egyike közé tartoznak, akik a gyerekekhez hasonló féltékenységet mutatnak, amikor az anyjuk más gyermeknek is szeretet ad.

Az emberek esetében a féltékenység szorosan összefügg az öntudattal. Ezért is érdeklődnek a kutatók annyira a féltékenység, valamint a másodlagos érzelmek tanulmányozása iránt az állatvilágban.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást