Télre hangolódva – 3 apróság, ami miatt érdemes szünetet tartani az év végi pörgésben

Télre hangolódva – 3 apróság, ami miatt érdemes szünetet tartani az év végi pörgésben

Címlap / Életmód / Lélek / Télre hangolódva – 3 apróság, ami miatt érdemes szünetet tartani az év végi pörgésben

Az év utolsó szakasza sok szempontból megterhelő számunkra. A munkahelyeken megy az év végi hajrázás, miközben ajándékokat vásárolunk, karácsonyi menüt tervezünk, megszervezzük az ünnepi család látogatásokat, szilveszteri bulira készülünk, mindezt rövid nappalokkal és kellemetlen nyirkos időjárással megspékelve. (X)

Ebben a – már csak olvasva is – rendkívül megterhelő időszakban különösen fontos, hogy álljunk meg egy-egy pillanatra és szakítsunk egy kis időt olyan tevékenységekre, amik segítenek abban, hogy ne csak átvészeljük, hanem meg is éljük az eseményeket. A következő 3 apróságot azért hoztuk, hogy te se felejts el ráhangolódni a télre!

Egy ellopott reggel

A nagy pörgésben gyakran érezzük azt: bárcsak lenne egy gomb, amivel megállíthatnánk az időt – Nem is rossz ötlet! Ha valamire, hát pontosan erre való a brunch: az étkezés, ami lehet reggeli, lehet ebéd, esetleg mindkettő. Még szerencse, hogy a legjobb brunch helyek Budapest szívében találhatók!

Egy fűszeres forrócsoki vagy meleg tea és a gőzölgő omlett biztosan megalapozzák a téli hangulatot. Ha kíváncsi vagy, hogy a legjobb kávé és vegán reggeli Budapest mely éttermeiben kapható, böngéssz a Brunch Budapest adatbázisából!

Hiába a jobbnál jobb reggelizők Budapesten, időnként még ennél is tovább merészkedünk – vagy éppen ellenkezőleg: idáig se merészkedünk, inkább maradunk otthon. Egy ilyen ellopott reggelen tökéletesen feltöltődhetünk egy mindenre kiterjedő ágyba reggelivel.

Egy falat szeretet

Az ünnepi készülődés lényege eredetileg éppen az lenne, hogy lelassuljunk és elcsendesüljünk, mire elérkezik a karácsony. Ehhez képest egyre jobban rohanunk és egyre többet idegeskedünk, miközben nem marad időnk az igazán fontos dolgokra. Már rég nem készítünk ajándékot és mindent készen vásárolunk meg, gyakran még az ételeket is.

Pedig azok a dolgok, amiket a saját kezünkkel készítünk, pont attól olyan értékesek, hogy időt szánunk rájuk. Egy egyszerű, de nagyszerű kompromisszum a mézeskalács készítés, ugyanis nem igényel sok időt, viszont rengeteg lehetőség rejlik benne. Kiváló közös program lehet a gyerekekkel gyúrni, szaggatni és díszíteni, egyedül pedig egészen meditatív elfoglaltság.

Egy korty karácsony

Narancs, szegfűszeg, csillagánizs, fahéj – ez a karácsony illata! Azonban van még egy dolog, aminek főként ezek az összetevők adják meg az aromáját. A forralt bor egy tipikus téli ital, amit sajnos sokan a karácsonyi vásárokon kapható, túlárazott, műanyag pohárban tálalt langyos löttyel azonosítanak, amit általában rossz minőségű borból és rengeteg cukorral készítenek.

Természetesen az igazi forralt bor nem ilyen. Szerencsére otthon is könnyen elkészíthető, és ha jó minőségű alapanyagokat használunk, rendkívül finom is! A decemberi őrültek háza közepén egy pillanatra megállni és este forralt bort szürcsölni olyan, mintha egy kis karácsonyt kortyolnánk.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!