Taxi vagy sofőrszolgálat? Melyik a jobb és miért?

Taxi vagy sofőrszolgálat? Melyik a jobb és miért?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Taxi vagy sofőrszolgálat? Melyik a jobb és miért?

Megjelentek olyan alternatívák a piacon, amelyekkel az emberek könnyen fuvarhoz juthattak, akár olcsóbban is. A sofőrszolgálat szintén egyre népszerűbb, ráadásul ez esetben a saját autónkkal mehetünk haza. Megéri? Tényleg jobb, mint beülni egy taxiba?

Taxi vs. sofőrszolgálat: pro és kontra

Amikor az ember egy hosszú este után hazafele készülődik, két klasszikus megoldás létezik: hív egy taxit, vagy tömegközlekedést vesz igénybe. Harmadik, és egyben legjobb esetben valaki hazaviszi kocsival. Persze felmerül a kérdés, ki fogja bevállalni? Ha a társaságból valaki, akkor ő nem ihat, ha pedig másnak szól, nem biztos, hogy annyira szimpatikus lesz az illetőnek az éjszaka közepén. A taxióra azonban „túl gyorsan pörög”, buszozni, villamosozni vagy metrózni pedig már nincs erő.

JÉSHOOTS/pexels.com

Napjainkban egyéb megoldásokkal is lehet számolni, például a sofőrszolgálattal. A saját autóddal mehetsz el bulizni, majd azzal is juthatsz haza. Mindezt úgy, hogy közben az alkoholos italokra sem kellett nemet mondanod. Persze joggal merül fel a kérdés: tényleg jobb még a taxinál is? Hasonlítsuk össze őket a legfontosabb szempontok szerint:

  • Ár: az első legfontosabb talán mindenkinek, hogy mennyit kell fizetni az útért. A taxi esetén leginkább kalkulálni lehet, de a piros lámpa, a várakozás vagy a kerülő megdobja a költséget. A sofőrszolgálat esetén előre tervezhető, fix árat fizetsz, ha időben megjelensz és nem kérsz külön kitérőt útközben. És ne feledkezz meg az odaútról. Akár buliba, akár valamilyen rendezvényre mész nemcsak a hazaútról kell gondoskodni, hanem az odautat is meg kell oldani. Ha saját autóval mész, majd hazafelé sofőrszolgálatot hívsz, akkor csak ezért kell fizetned. Ha taxira bízod magad, akkor az oda- és visszaútért is fizetni kell.
  • Biztonság és megbízhatóság: nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mennyire lesz biztonságos az út. Természetesen nagyon nem mindegy az sem, hogy ki vezet. A taxi, habár nem túl olcsó, gyakorlott sofőrök nyújtotta szolgáltatás és a hazaút során nem a saját autódat használjátok.
    Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a Sofőrhívó applikáción keresztül is kizárólag regisztrált sofőrszolgálatok működnek. Amennyiben pedig a kocsidat érné kár, természetesen a felelősség sem téged terhel.
  • Kényelem: ez a szempont taxik esetén igen változóan alakul. Lehetséges, hogy egy modern, nagyon kényelmes autót fogsz ki, de ennek ellenkezője is megeshet. Sofőrszolgálat esetén viszont ez garantáltan nem okoz majd gondot, hiszen tudod mi vár rád. 
  • Gyorsaság: késő éjszaka vagy a kora hajnali órákban az ember már alighanem minél gyorsabban hazaérne. Ha szerencséd van, fogsz egy taxit, vagy egyből reagálnak a hívásodra, de az is előfordulhat, hogy sokat kell várni mire megérkezik a taxi. Főleg ha egy nagyobb rendezvényről, például fesztiválról tartasz haza. A sofőrszolgálatot egyből kiválaszthatod az alkalmazáson keresztül, és tudni fogod, mennyi idő alatt érnek oda.

A saját autóval hazajutás továbbá olyan előnyökkel bír, amire talán nem is gondolnál. Tegyük fel, hogy kaptál egy üveg bort ajándékba, vagy csak egyszerűen sok nálad a holmi. Ha az autód ott parkol melletted, bepakolhatsz, szükség esetén pedig előveheted, ami kell. Lehetséges, hogy nem tudod előre, akarsz-e majd inni az éjszaka folyamán. Ekkor sem kell aggódnod, ráérsz eldönteni a hangulatodtól függően. Elmehetsz kocsival, aztán majd meglátod. Másnap sem kell érte visszamenni, ha sofőrszolgálatot veszel igénybe.

A sofőrszolgálat előnyei
Tobi/pexels.com

Sofőrszolgálat Budapesten

A Sofőrhívó alkalmazást ingyenesen használhatod, segítségével pedig könnyen találhatsz fuvart magadnak, vagy akár a társaságodnak is, hiszen őket is elvihetitek. Található benne több regisztrált sofőrszolgálat Budapesten, amelyekkel gyorsan, biztonságosan és olcsóbban utazhatsz, mintha taxiznál. Érdekel ki lesz a sofőröd? A Sofőrhívó appban a sofőrökről információkat találhatsz például a vezetési stílusukról, modorukról. A végén pedig te magad is értékelheted őket. Ha úgy döntesz, inkább élveznéd az estét és innál a többiekkel, semmiképpen se vezess haza, használd a Sofőrhívó applikációját és válassz a megbízható sofőrszolgálatok között!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást