Otthon / Dekor

Tavaszváró dekor ötletek, amikkel feldobhatod az otthonod hangulatát

Szerencsére egyre többször kúszik magasabbra a hőmérő higanyszála, reméljük, most már nem várat sokat magára a nagybetűs tavasz. Ideje, hogy ezt a fantasztikus hangulatot ne csak a szabadban élvezd, hanem az otthonodba is becsempészd!

Tavaszi kosárkák

Mindig a legegyszerűbb ötletekből születnek a legcsodásabb dekorációk – ez természetesen a tavaszi, húsvéti időszakra is érvényes.

Az alapvető kiegészítőkön felül semmire sincs szükséged ennek a kosárkának az elkészítésénél, mégis olyan csodás lesz a végeredmény, hogy az egész lakásodat beragyogja. Vásárolj egy tő nárciszt (már vehetsz miniatűr változatot is), majd az aprócska cserepet tedd egy nagyobb kosárba.

Rejtsd el a műanyag részeket mohával, fűvel, és ha van kedved, dekoráld még kicsit ezt a területet! Néhány kifújt, vagy festett tojás, esetleg egy-két madárkát, vagy nyuszit ábrázoló dísz, és már el is készültél.

Üdítő ajtókopogtató

A dekorálásból nem maradhatnak ki a bejárati ajtók sem, hiszen ezt pillantják meg először a vendégeid – és persze te is más hangulatban térsz haza, ha ilyen látvány fogad. De mégis mivel dekorálhatsz a tavaszi szezonban?

Szerencsére ilyenkor már sokkal több alapanyag áll a rendelkezésedre, bőséges a választék, de azt figyelembe kell venned, hogy a friss virágok könnyen, és gyorsan lekókadnak. Ha nincs időd rendszeresen és alaposan megújítanod a koszorúdat, de mégis élővirággal dolgoznál, akkor csak egy-két helyen díszítsd így a kopogtatódat! A frissítés során pár perc alatt a helyére kerülhet a vágott virág, és a koszorúd ismét megújult pompában díszeleghet.

Olvastad már?  5+1 vágott virág, ami sokáig elél a vázában

Aprócska vázák

A vágott virágok természetesen nem csak az ajtódat díszíthetik, és nem is csak a hagyományos vázákba kerülhetnek bele.

Rengeteget dob a látványon, ha időnként a különféle – elsőre nem feltétlenül vázának való – dekor tárgyaidat használod fel a célra. Bevetheted például a bögréket, poharakat, befőttes üvegeket, de akár a gyertyatartóiddal, vagy a félbetört tojáshéjakkal is kísérletezgethetsz.

Így nem csak a hosszú szárú virágokat használhatod fel az otthoni dekoráció során, hanem az egészen apró, esetleg letört bimbókat is.

Virágmánia

Az előbbi gondolatmenetet folytatva persze nem muszáj megállnod egy-egy dekoratív csokor összeállításánál. 

Az is jól mutat, ha mindenféle rendszer nélkül egyszerűen csak virágokat, ágakat állítasz a legváratlanabb helyekre

Inspirációként bátran használd ezt a képet: a gumicsizma, a polc, de az ajtó belső fele is eszedbe juthat, ha elhelyeznél az otthonodban pár bohém bokrétát.

Rügyező ágak

A tavaszt nem csak a virágok, hanem a rügyek is egyértelműen szimbolizálják, így már néhány hajtással is beviheted a különleges hangulatot a lakásodba.

Az aprócska rügyek vízbe állítva szépen kihajtanak majd, ha szerencséd van, a bimbók is kinyílnak is virágba borul a teljes dekoráció. Csak arra kell ügyelned, hogy a hajtások általában sok vizet felszívnak, rendszeresen pótolnod kell a hiányt!

Olvastad már?  Csodaszép tavaszi ajtókopogtatók – 10 inspiráló koszorú és dísz a virágos évszak jegyében

Egy látványos gömbvázában az ágak önmagukban is mutatósak, de az idő előrehaladtával feldíszítheted őket kifújt tojásokkal, szezonális díszekkel, így pár pillanat alatt elkészítheted az egyedi, húsvéti tojásfádat.

Húsvéti fészkek

És ha már a Húsvét szóba került, lassan igazán aktuális kérdés lesz az ünnepi dekoráció. A tavasz és a Húsvét tökéletes ötvözetét jelentik a különféle fészkek, amik magukba ölelik a virágokat és a tojásokat is.

Ha elegendő ágat sikerült beszerezned, akkor a kisebb-nagyobb fészkeket ezekből is elkészítheted, míg ha néhány virág áll csak a rendelkezésedre, akkor inkább tűzdeld meg az alapot a segítségükkel. Ezek után béleld ki a fészek belsejét mohával, fűvel, és persze rejts el néhány tojást a közepében.

Ha inkább a tavaszra hajaznál, egy madárkát is ültethetsz a fészek szélére, amit Húsvét tájékán majd lecserélhetsz egy nyuszi figurára.