Az idei év az első, hogy igazán komolyan veszem a méregtelenítést és a böjtöt, fokozott figyelmet fordítok az immunrendszerem megerősítésére.
Ebben nem annyira mostani járványhelyzet motivál, hanem egy könyv, amit elolvastam, és ami úgy tűnik, nagyon sokrétűen rávilágított arra, min kell még változatnom az étrendemet illetően. Egyéni böjt ide, vagy oda, egészségi állapotodtól függetlenül érdemes sűrűn beillesztened az alábbi, szezonális finomságokat az étrendedbe.
2/5 Retek
A reteknek számos fajtája ismert és kapható is a piacokon, és bár nem csak tavasszal, ebben a szezonban különösen érdemes fogyasztani belőlük. A fekete- és a sörretek éppúgy hasznos, mint a jégcsapretek és a klasszikus hónapos retek, ami egyébként számos színben pompázhat, nem csak az elterjedt sötétrózsaszínben.
A retekre sokan igazi gyógyszerként tekintenek, már több évezrede, nem is véletlenül: amellett, hogy igazi vitaminbomba, számos nyomelem, ásványi anyag is megtalálható benne. Érrendszeri, keringési problémák estén kiemelkedő segítség a szervezet számára, de ismert vízhajtó, gyulladáscsökkentő, emésztésjavító és májtisztító hatása is.
Nem csak a gumóját érdemes fogyasztani, hanem a friss levelét is, valamint szót érdemel az egyre népszerűbb retekcsíra is. A markáns, erőteljes ízű csíranövény koncentrált formában tartalmazza az összes jótékony vegyületet, amit a kifejlett növények is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!