Az idei év az első, hogy igazán komolyan veszem a méregtelenítést és a böjtöt, fokozott figyelmet fordítok az immunrendszerem megerősítésére.
Ebben nem annyira mostani járványhelyzet motivál, hanem egy könyv, amit elolvastam, és ami úgy tűnik, nagyon sokrétűen rávilágított arra, min kell még változatnom az étrendemet illetően. Egyéni böjt ide, vagy oda, egészségi állapotodtól függetlenül érdemes sűrűn beillesztened az alábbi, szezonális finomságokat az étrendedbe.
3/5 Spenót
A spenót egész évben elérhető, hála a fagyasztónak, de a bébispenót is olyan finomság, amit bármikor leemelhetsz a boltok polcairól. A legfőbb szezonja mégis tavasszal és nyáron van ennek a zöld levelesnek sőt, az egyik legelső növény, ami kibújik a földből. A friss spenótlevelek fajtától függően eltérő ízvilágot képviselnek, és nem feltétlenül durván markánsak, ráadásul korántsem csak főzelék formájában kaphatnak helyet az étrendedben.
A bébi spenót isteni banánnal és citromlével turmixolva, a saláta alapja is lehet, és fokhagymával társítva finom tésztaételt is főzhetsz a megpárolt levelek segítségével. A spenótot azonban nem csak az íze miatt érdemes fogyasztanod: magas vitamin- és ásványi anyag tartalma kecsegtető, nagyon sok antioxidánst tartalmaz, zöld színe pedig árulkodik arról, hogy kiváló méregtelenítő. A spenót véd a fertőzésekkel szemben, és még a vérnyomás szabályozásában is segít.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!